Reklama

Reklama

Seolganghwa

(seriál)
Jižní Korea, (2021–2022), 23 h 44 min (Minutáž: 77–103 min)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

V roce 1987 pronikne zkrvavený Soo-ho (Hae-in Jeong) do koleje Ženské univerzity v Soulu. Studentka Yeong-ro (Jisoo), která se do něj zamilovala při rande na slepo, mu ošetřuje rány, zatímco kolej je intenzivně sledována. Soo-hoova tajemství jsou postupně odhalována a on čelí konfliktu mezi tím, co cítí k Yeong-ro, a zodpovědností ke svým kamarádům a svému sourozenci, který na něj čeká v rodné zemi. Jaký bude jejich osud? (Disney+)

(více)

Zajímavosti (4)

  • V březnu 2021 se seriál stal předmětem kontroverze související s údajnými historickými nepřesnostmi ve scénáři. Kontroverzi předcházelo zrušení seriálu Joseongumasa (od r. 2021) kvůli podobným obviněním z historického zkreslení. (TammiLargo)
  • V období od 26. března do 25. dubna roku 2021 podepsalo online petici Modrému domu, požadujícímu zastavení produkci seriálu Snowdrop, celkem 226 078 lidí. 14. května Modrý dům vydal oficiální odpověď na petici, ve které odmítl výzvy ke zrušení seriálu. V reakci bylo uvedeno, že Modrý dům nehodlá zasahovat do výroby seriálu Snowdrop s odkazem na ochranu svobody projevu v jihokorejském zákoně o vysílání, který zaručuje nezávislost vysílatelů a zakazuje mimosoudní regulaci nebo zásahy. (TammiLargo)
  • Seriál je založen na memoárech muže, který utekl z politického zajateckého tábora v Severní Koreji. (TammiLargo)

Reklama

Reklama