Reklama

Reklama

Algie, the Miner

Komedie / Krátkometrážní
USA, 1912, 10 min

Obsahy(1)

Algie Allmore (Billy Quirk) se rozhodně nechová jako pořádný muž - však taky právě proto mu zámožný továrník Harry Lyon nechce svolit ke svatbě s jeho dcerou (Marian Swayne). Algie se ale jen tak odbýt nenechá, a tak továrník sepíše dohodu, že pokud se Al vrátí za rok s důkazem, že ze sebe udělal pořádného chlapa, svatba bude… A kde se může Algie naučit být správným chlapem? No přeci na divokém západě! (thommas)

(více)

Recenze (3)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Mnohem vtipnější, než by člověk čekal. Ale zaujaly mě dva rysy: jednak dobrá sociologická sonda do života amerického východu vs. západu (vzájemný kontrast, problémy jako kriminalita, alkohol, atp.), a jednak i po sto letech aktuálnost tématu - tedy manifestovaná feminita, resp. reakce, které vyvolává v okolí. (A mimochodem, skoro by se zdálo, že "divoký" západ hlavního hrdinu přijal lépe, než "civilizovaný" východ, neměli jste ten pocit?) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních a základních kamínků filmové skládačky či mozaiky, ze které si nyní užíváme my všichni zde na těchto stránkách. Hodnotím z pozice diváka roku 1912 a za zvuk, který byl zřejmě přidán v roce 2007, dávám vyšší hodnocení, protože ta hudba příběh krásně podbarvila. Kdo chce a umí hledat, tak si v tomto "prastarém" snímku krásu historie a příběhu určitě najde ... 5576 ()

Reklama

Reklama