Reklama

Reklama

Dezertér

(seriál)
Jižní Korea, (2021–2023), 10 h 17 min (Minutáž: 41–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Mladý voják dostane za úkol pochytat dezertéry a odhalí přitom tvrdou realitu, kterou si každý nový branec musí na povinné vojně protrpět. (Netflix)

Recenze (18)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Sice fandím kratšímu seriálovému formátu, ale tady by rozhodně neuškodilo trochu víc to rozvinout. Vím, že v tomhle žánru je žádoucí, aby měly postavy od diváka určitý odstup, ale stejně bych byla ráda pronikla hloub do jejich nitra. Nebo aspoň do nitra hlavního hrdiny. Hae-in svoji roli zahrál víc než obstojně, ale vyjma konce, kde dostal prostor trochu se vyřádit, je jeho role napsaná celkem ploše. Soundtrack je zase o něco víc anglický, ale tomuhle trendu se vyhnout nejde. A vlastně si na to ani až tak nestěžuji. Na konci mi ukápla slza, takže v pořádku. 4* ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Zase jednou šťour do ututlaných koutů korejské šikany a hierarchie, konečně jednou zasazený jinam než do střední školy. A ze kterého se Korejci stejně nepoučí, ale budou na to čučet a zuřivě komentovat. Dobře odsýpající děj, klaďasové nejsou nudní a neslano-nemastní, záporáci by si u nás sice asi tolikrát neškrtli, než by je někdo usadil a sešrouboval do kulatý krychle, ovšem v pevně strukturované já nahoře ty dole společnosti Koreje jsou uvěřitelní. A pak nejde neocenit špeky, které hrdinův kámoš neustále pronáší. Za mě jo. ()

Reklama

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na kórejské pomery je D.P. slušne natočená miniséria. Dej je svižný, striedavo prechádza z jednej emócie na druhú, pričom ma miestami dokázal rozosmiať prvkami grotesky, aj prekvapiť odviazaným scenárom a určitým spôsobom aj šokovať dramatickými scénami. Zásluhu na mojej spokojnosti má určite aj fakt, že dej neobsahuje v podstate žiadnu omáčku, 6 epizód bolo akurát dosť. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nenápadný seriál,který je na korejské poměry až zvláštně umírněný a nedočkáme se tak typických emočních přehrávání,což je fajn.Chvilku sice trvá,než se D.P. dostane pod kůži,ale když už se jí povede zaháčkovat,pak nepustí až do konce a poslední dva díly vyženou hodnocení ke slabší čtyřce.Celkem škoda,že toho prostoru nakonec není moc a krom chytání dezerterů se nejde víc do hloubky u problémů se šikanou...70% ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Absolutně se nedivím, že vzniká druhá série. D.P. je naprostá bomba ve svém žánru, která nenudí jedinou minutu svého promítání. Celý scénář snímku je na mistrovské úrovni a dobře promyšlený do jediného detailu. Je veliká škoda, že není podobných témat zaměření se na povinnou vojnu více. Spojení skoro všech žánrů byl vynikající nápad jelikož seriál může uspokojit široké publikum. Dokonalé obsazení, dokonalé herecké výkony, skvělý soundtrack. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (3)

  • Poté, co vejde Han Ho-jol (Gyo-hwan Koo) do místnosti na základně, nechá přivřené dveře. Později jsou ale otevřené dokořán. (Duoscop)
  • D.P. je zkratka pro Deserter Pursuit – pronásledování dezertérů. (Gwin)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama