Reklama

Reklama

Escape of Shark

  • Čína 鲨口逃生
Trailer

Obsahy(1)

Ostrovní letovisko zasáhne po bujaré párty obrovská vlna tsunami, která smete vše, co jí stálo v cestě. Několik hostů a členů personálu zůstane uvězněno ve zpustošeném hotelu a zoufale se snaží dostat ven. Voda stoupá a v ní se skrývá cosi zlověstného. Mrtvá těla a krev totiž přilákala obřího žraloka, který nenechá přeživším ani chvíli na oddych. Jediný, kdo si i v této situaci dokáže zachovat jakžtakž chladnou hlavu, je bývalý potápěč a barman Wang Lei, který však nejprve musí překonat kocovinu a vlastní trauma z minulosti… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s najväčším ázijským streamom iQIYI. Film je totálne Bčko, s trikmi z PS2 a dokonca má iba 66 minút ale zabavil som poriadne. Som zvedavý s čím sa vďaka tomuto streamu ešte stretnem :D ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Číňani začínají poslední roky vystrkovat pomyslné růžky i ve filmovém průmyslu. Kromě nejrůznějších akčních filmů točí i katastrofické, scifi, kriminálky, thrillery a začínají se usazovat i v hororovém žánru. Některé jejich kousky jsou na opravdu dobré úrovni, peníze tam jsou cítit, dokonce se v jejich filmech objevují i známé hollywoodské či evropské filmové hvězdy. Escape of Shark ovšem patří spíše mezi ty podprůměrné záležitosti. Příliš originálních nápadů scénář věru neměl, velký rozpočet rovněž tak. K dobru jim ovšem přičítám fakt, že alespoň co se týká stopáže, tak zůstali soudní a zbytečně film nenatahovali.   Myslím si, že ta nabídnutá cca hodinka byla tak akorát. Vzhledem k tomu, jaká podívaná nám tu byla naservírována. Zvolená exotická lokace vypadala pěkně, asijské děvčata v bikinách taky, jen by ještě mohli pořádně zapracovat na hereckých projevech a především pak na speciálních (digitálních) efektech. Lhal bych ovšem, kdybych tvrdil, že jsem tu nenarazil na několik světlých okamžiků a pár slušných scén, které zaujaly mou pozornost. Samotný žralok taky nevypadal v některých záběrech zas až tak špatně, jen si nešlo nevšimnout, že se jeho velikost dost lišila (podle potřeb tvůrců), což vedlo k několika nereálným situacím.   Dalším prvkem, na kterém je potřeba pořádně zapracovat, je vytvoření potřebné atmosféry. Našlo se tu pár míst, kde napětí lehce gradovalo, ale většina filmu byla jen nudná škvára, kterou mělo obohatit pár laciných hlášek, několik emočních scén a popravdě dost ujetý závěr filmu. Což byla vážně škoda, protože jistý potenciál jsem z toho cítil (zvláště pak u scény s podvodní svatbou). Dost často to totiž sklouzávalo spíše k jakési parodii na žraločí filmy, než plnohodnotný horor.40% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Syn čínskeho zbohatlíka prichádza k pobrežiu aby si kúpil hotel, ktorého sa chce majiteľ za každú cenu zbaviť a tak nariadi svojmu zamestnancovi plniť všetky pokyny potenciálneho kupca. Avšak k pobrežiu sa blíži nebezpečenstvo...zdá sa aj Čína orichádza so svojim Asyllum štúdiom, ozaj smiešne efekty, jednoduchý príbeh. Čo však poteší je dĺžka filmu a jeho sociálny rozmer, evidentne majú v Číne dosť zbohatlíkov a hviezd z Instagramu, to len v našich končinách a júeséj sú hviezdy ľudia čo hovno robia a všetko streamujú... ()

Reklama

Reklama