Reklama

Reklama

Unsilenced

  • angličtina Breaking (pracovní název)
všechny plakáty
Trailer
Kanada, 2021, 108 min

Režie:

Leon Lee

Scénář:

Leon Lee

Hudba:

Ian Chen
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Komunistická strana Číny zahájí násilnou represivní kampaň proti 100 milionům občanů, riskuje zkušený americký reportér a tým nevinných studentů všechno, aby společně odhalili smrtící propagandu a bojovali za svobodu. Film byl natočen podle skutečných událostí. Sleduje osudy studentů pekingské univerzity, jejichž bezstarostné dny zničilo nařízení vládnoucího režimu. V červenci 1999 v Číně propukne celostátní pronásledování duchovní praxe Falun Gong a jejích příznivců. Zatímco státní média chrlí lži a ozbrojené složky začínají brutálně potlačovat hlasy nesouhlasu, cesty mladých studentů se zkříží s Danielem (Sam Trammell), cynickým americkým reportérem. Všichni se musí rozhodnout, zda se budou řídit svým svědomím a budou mluvit pravdu, nebo budou mlčet. (Moco)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Bývalý americký ministr zahraničí Mike Pompeo zašel na snímek Unsilenced do kina Cinemark v okrese Fairfax v americkém státě Virginia a po projekci napsal: „Pravdu o naprosté zkaženosti Siho (tehdejšího čínského prezidenta) a jeho předchůdců a o hrůzách, které způsobili svojí mocí, nelze popřít.“ Pompeo vyzval ostatní diváky, aby se na film přišli také podívat. „Tento film zbavuje úžasný čínský lid mlčení,“ dodal Pompeo. (Moco)
  • Poslední film, který byl kritický vůči čínskému režimu, vyprodukoval Hollywood podle režiséra Leona Leeho naposledy v roce 1997. Od té doby se podle Leeho „poučil“ a za účelem bezpečného vstupu na čínský filmový trh už nic dalšího nenatočil. (Moco)

Reklama

Reklama