foto

Sam Trammell

  • nar. 29.1.1969 (48 let)
    New Orleans, Louisiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sam Trammell, americký divadelní a televizní herec, se narodil 15. května v New Orleans. Vyrůstal v Charlestonu v Západní Virginii a vystudoval Střední školu George Washingtona. Na Brownově univerzitě se poté mimo jiné věnoval sémiotice, francouzské filozofii či filmové vědě. Podobné kurzy navštěvoval i na Univerzitě v Paříži, kde nějaký čas pobýval. Po čase však přišel na to, že studium sémiotiky nebude to pravé, a díky kamarádovi – herci a muzikantovi – si vyzkoušel herectví. Ve své první hře si stihl zahrát ještě před ukončením univerzity. Kvůli kariéře se přestěhoval do New Yorku.

Nyní je Sam Trammell uznávaný newyorský divadelní herec. Na svém kontě má nominaci na americkou divadelní cenu Tony za svůj výkon ve hře „Ah, Wilderness“. Naposledy zazářil ve hře ,,Kit Marlowe“, za kterou sklidil výjimečné ohlasy.

V televizi se pravidelně objevoval v seriálu ,,Trinity“ a jako Barry Sonnenfeld v seriálu ,,Maximum Bob“. Dále se objevil jako host např. v seriálech „Dr. House“, „Sběratelé kostí“, „Medium“ nebo „Kriminálka New York“. Zahrál si ve filmech jako PODZIM V NEW YORKU, WRESTLING WITH ALLIGATHORS či UNDERMIND. V roce 2007 hrál Tima O´Briena ve sci-fi filmu VETŘELCI VS PREDÁTOR 2. Jeho asi nejznámější role je postava Sama Merlotta v upírském seriálu,,True Blood", který vysílá televize HBO.

Kromě herectví se Sam Trammell věnuje také hudbě. Od 13 let hraje na kytaru v rockové skupině, umí hrát také na klavír a cello.

Zuzana "Ellesime" Svobodová

Herecká filmografie

Filmy

2017 La Gran Promesa
Say You Will
2016 Imperium
Já, pomsta
2015 Cocked (TV film)
The Aftermath
Tři generace
2014 After the Fall
Hvězdy nám nepřály
Me
2013 Crazy Kind of Love
The Privileged
White Rabbit
2012 Guns, Girls and Gambling
2011 Hot Dudes with Kittens
The Details
2008 Miracle of Phil
2007 Co kdyby Bůh byl sluncem... (TV film)
Vetřelci vs. Predátor 2
2004 Last Full Measure, The
Tyranosarie (TV film)
2003 Undermind
2000 Fear of Fiction
Followers
Krvavé tajemství
Podzim v New Yorku
1998 Wrestling with Alligators
1997 Hotel Manor Inn, The
1996 Childhood's End
Ohnivé žně (TV film)

TV seriály

2017 Training Day (TV seriál)
Blurred Lines (E08)
2016 This Is Us (TV seriál)
The Best Washing Machine in the Whole World (S01E07)
2014 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Děkuji (S07E10)
Zemřít pro lásku (S07E09)
Možná naposledy (S07E07)
další epizody (9)
2013 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Radioaktivita (S06E10)
Na životě nezáleží (S06E09)
Všichni mají na kahánku (S06E08)
další epizody (10)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zachraň se (S05E12)
Soumrak (S05E11)
Vše je pryč (S05E10)
další epizody (12)
2011 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Až zemřu já... (S04E12)
Duše v ohni (S04E11)
Ať shoří celý dům (S04E10)
další epizody (12)
2010 A Drop of True Blood (TV seriál)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zlo pokračuje (S03E12)
Čerstvá krev (S03E11)
Krysa v dohledu (S03E10)
další epizody (12)
2009 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Na druhé straně není nic (S02E12)
Šílenství (S02E11)
Přede mnou nový svět (S02E10)
další epizody (12)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Staneš se mou smrtí (S01E12)
Milovat znamená pohřbít (S01E11)
Nechci to slyšet (S01E10)
další epizody (12)
2007 Odložené případy (TV seriál)
Krev na stopách (S04E15)
2006 Dexter (TV seriál)
Krokodýlí slzy (S01E02)
Spravedlnost (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Předávkování (S02E24)
2005 Medium (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2004 Dr. House (TV seriál)
Mateřství (S01E04)
Kriminálka New York (TV seriál)
2001 Going to California (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
1998 Maximum Bob (TV seriál)
Trinity (TV seriál)

Dokumentární

2014 Bystander Revolution (TV seriál)
2008 True Blood-Lines: A New Type (TV film)

TV pořady

2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
Scream Awards 2010 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace