Reklama

Reklama

Napoleon – ve jménu umění

  • Itálie Napoleon: In the Name of Art (více)
Trailer
Itálie, 2021, 91 min

Hudba:

Remo Anzovino

Hrají:

Jeremy Irons (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

Říkalo se o něm, že stránkami knih prosvištěl se stejnou vervou jako bitevními poli. Jako nadšeného čtenáře a obdivovatele umění nepoháněla Napoleonovy kroky pouze touha po moci a věčné slávě, ale i potřeba dosáhnout vědění a spojit své jméno s odkazem dávných civilizací. Snímek Napoleon – ve jménu umění se 200 let po smrti tohoto velikána světové historie vrací ke stopám, které po sobě zanechal především v italské kultuře. Dokumentární rekonstrukcí provází oscarový herec Jeremy Irons. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

dalia 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument se vyplatí jít do kina, jsou zde krásné záběry staveb a uměleckých děl. Doprovodná hudba Rema Anzovina je vynikající a soundtrack se příjemně poslouchá i samostatně. Téma je tak obsáhlé, že jako u všech napoleonských dokumentů tvůrci museli volit, co zařadit a co vynechat, osobně bych vypustila to otřepané hledání paralel k diktátorům 20. století a ještě více bych rozvedla např. téma Napoleonových obsáhlých knihoven a jeho čtenářského vkusu (když už je zmiňováno v upoutávce k filmu). Líbil se mi motiv rekonstrukce nově objevené korunovační mše z korunovace na italského krále. Jeremy Irons je důstojným a sympatickým průvodcem. Je to pěkný příspěvek k 200. výročí Napoleonova úmrtí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobře, že jsem využil kino projekce, portrét Vojevůdce s důrazem na jeho vztah k umění byl především vizuálně krásný zážitek plný památek měst, detailů obrazů, sochařských prací a dalších impozantních objektů, doplněný o vstupy Ironse jako mistra vypravěče. Beru víc tak precizních art/ history dokumentů. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Napoleon veril, ze umelecka dila ma vlastnit stat a maji byt zpristupnena vsem. Kultura byla stejne dulezita jako valka. Vudce privezl ze sveta velke mnozstvi del. Ale i obnova Rima probehla jen diky napoleonske sprave. Uslysite i historii znamych pamatek a umelecjych del ve Francii. K tomu se dozvite Napoleonovy love story jako se chtel pripodobnit zviratum v riji. Zaver se venuje vpadu Napoleona do Ruska. Cela generace 540 tisic viteznych bojovniku skoncila mrtva pod snehem. A vyhnanstvi na Elbe, Waterloo a brana do pekla ostrov Svata Helena s mysmi, termity a brouky, "kde bylo tak vlhko, ze Napoleon musel susit karty v troube a brzy onemocnel". ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama