Reklama

Reklama

Vietnam, asijský drak

(TV film)
  • Francie Vietnam - Le dragon de l’Asie
všechny plakáty
Francie, 2015, 52 min

Režie:

Jacques Vichet

Obsahy(1)

Zajímavá místa a bohatá historie krásné země jihovýchodní Asie... Hanoj je bezesporu jedním z nejzajímavějších hlavních měst jihovýchodní Asie. A město neustále roste, každým rokem se do něj stěhuje kolem dvaceti tisíc lidí. I tak si dokázalo zachovat místa mapující její historii. I proto ho obdivují návštěvníci ze všech koutů světa. Vyhledávají třeba katedrálu svatého Josefa, která patří mezi nejstarší koloniální stavby města, Hanojskou opera, která byla dokončena v roce 1910, nebo ikonický most Long Bien. Své nezaměnitelné kouzlo má stará historická čtvrť zvaná Třicet šest ulic. A v těchto uličkách se dá sehnat vše: oblečení, šperky, suvenýry, koření i obětiny. Na cestě po Vietnamu nelze vynechat posvátné město Hoj An známé svou šťastnou a bohatou minulostí. V nejjižnější části Vietnamu se pak rozkládá delta Mekongu. Je to rozlehlá a velmi úrodná nížina, kterou protíná devět říčních ramen, jimiž protéká bahnitá voda. Podle archeologického průzkumu je obývána lidmi už přes dva tisíce let. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je zaměřen na města a památky. Formát dokumentů 50 minut mi vyhovuje, ale jsem jsem byl po půl hodině poněkud přepamátkován. Posledních deset minut je věnováno rýžovištím přelidněné a úrodné delty Mekongu s ochutnávkou kokosové vodky a etnomuzikologickou ukázkou místních amatérských hudebníků. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hezka pripominka roku 2007, kdy jsem projizdel Vietnamem od jihu na sever. Krasna zeme, ktera mi byla vzdy ve spouste smerech sympaticka. Dokument je klasickeho poznavaciho strihu, ktery je plny informaci a nahledu do historie. Coz muze pozdeji divaka uz trochu unavovat. Kamera mohla byt atraktivnejsi. Jinak se neda nic moc vytknout. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Toto je tak líně natočený dokument, že nechápu zdejší hodnocení. Nevím čím to je, jestli měli tvůrci malý rozpočet, ale i s malým rozpočtem můžete dát trochu kreativity například do práce s kamerou, nebo informace nemusíte jen sdělovat komentářem, ale například záběrem kamery, vizuálně v tichu. Tady mluví a mluví komentář od začátku do konce. V dabingu se tu alespoň střídá ve čtení mužský a ženský hlas, to byl jediný kreativní krok, který udělali. A to nevím, jestli to náhodou není jen zásluha české režie dabingu. Krásné barevné vietnamské památky to nezachrání, když jsou hloupě nasnímány jen ze statických záběrů do kterých jde hudba z nějaké zvukové banky a nudný čtený komentář. Ten hudební podkres je opravdu hrozný. Chtěl jsem dát dvě hvězdy, za nějaké ty informace, které se člověk z upovídaného komentáře přece jen dozví, ale díky zdejšímu nadhodnocení dávám s čistým svědomím jednu. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět, jak se žije ve Vietnamu. ()

Tethys 

všechny recenze uživatele

Hezky dokument-i když mi tam chybela napr. zatoka Ha Long, ktera je úchvatná a patrila spolu s Hoi An, Sapou a Hanojí k mym nejkrasnejším zážitkum z Vietnamu. ()

Reklama

Reklama