Reklama

Reklama

Soudci pod tlakem

  • Polsko Sędziowie pod presją (více)
Trailer
Polsko, 2021, 87 min (Alternativní 54 min)

Obsahy(1)

Příběh soudce Igora Tuleyi zachycuje, jak snadno mohou být svobody nezávislého soudnictví ohroženy... Tváří protestního hnutí, které si dalo za cíl hájit polskou justici před zásahy vlády, vedené od roku 2015 konzervativní stranou Právo a spravedlnost, se stal soudce, Igor Tuleya. Dokument sleduje jeho neúnavnou snahu poukazovat na nezávislost práva a prostřednictvím demonstrací, přednášek a kurzů aktivizovat veřejnost i evropské kolegy. A v neutěšené situaci politické rozpolcenosti současného Polska, spolu s kolegy, čelit šikaně konstruktivní aktivitou i černým humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

slovan.mma odpad!

všechny recenze uživatele

Propagandistická jednostranná sračka.Poliakov za reformy kritizuje a šikanuje Európska komisia uz roky(šikanovala,lebo teraz vyhral voľby ich koník Tusk) a to,že na Slovensku platia plus mínus rovnaké zákony nikomu nevadí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokumentární debut režiséra Kacpera Lisowského má jednu zásadní chybu. Ať už si o poměrech v Polsku myslíme cokoli, a já do toho moc nevidím, jelikož ani zprávy nesleduju, musíme být objektivní. A to autor dokumentu rozhodně není. Nikdy jsem na školu žurnalistiky nechodil, ale tip bych si, že jedna z prvních věcí, která se tam učí je to, že všechny reportáže, hlavně pokud jde o investigativní téma, musí dát prostor oběma stranám. Netvrdím, že by se zástupci Práva a spravedlnosti opravdu vyjádřili a jak by to udělali, ale svou šanci měli dostat. A nejen oni, ale třeba i nějaký zástupce proti názoru. Nejsem přesvědčený, že 39 miliónů obyvatel mají stejný názor jako protagonisté, kteří dostávají tolik prostoru. Já osobně navíc nejsem přesvědčený, že EU má právo diktovat jednotlivým státům, jaké zákony přijímat mohou a jaké ne. A že je na hlavu postavené si veškeré zákony od nich nechávat schvalovat. Takže když se Igor Tuley dotazuje Evropské Unie, zda je jeho odvolání v pořádku, přijde mi to už trochu zvrácené. ()

Galerie (10)

Související novinky

Začíná festival Jeden svět

Začíná festival Jeden svět

23.03.2022

Dnes večer začíná v Praze 24. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Letošní téma „Cesty svobody“ obrací pozornost na místa, kde se dějí věci, které… (více)

Reklama

Reklama