Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Trailer navozuje pocit, že nás čeká strhující apokalyptická zombie série z prostředí střední školy. Realita je taková, že dostanete dvanáct hodin blábolení v uzavřených místnostech, naprosto nelogické jednání postav a spoustu děr ve scénáři. Jednu hvězdu za masky a několik slušnějších zombie scén, ale spíše nedoporučuji. Roztáhnout tuhle pitomost na dvanáct hodinových dílů považuji od tvůrců za šílenství. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Je to dobře provedené ... zpočátku ... ale pak už mě ty studenti začali pekelně lízt na nervy ( dost debilové ) a přišlo mi to už totálně nudné ... chtělo to nějaký zvrat ... nějkou větší akci ... ne že se tam pořád jen koušou ... a taky nechápu ... bacha spoiler ... vyhlásí, že je nebezpečí vysokého stupně a policajti tam nastoupí jen s obuškama a štítama ??? - WTF !!! - to přece nebyla nelegální demonstrace ... ale příliv běhajících zombie ... a proč běhaly jen po silnicích ... už mi to pak lezlo nějak krkem ... končím s tím u pátého dílu ... ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zombie seriál vůbec a celkově jeden z nejlepších zombie počinů na poli kinematografie, byť ne dokonalý. Na první pohled únavně dlouhá stopáž je překvapivě napěchovaná akcí a brutalitou, které za celých 12 dílů ne a ne dojít dech, což je opravdu úctyhodné. Vše navíc vyzdvihují i sympatické postavy, kterých je požehnaně a dění mezi nimi plynule přeskakuje, ač samozřejmě parta studentů je před kamerou nejvíce. Spolu s tím je nutno pochválit i fakt, že postavy umírají jak na běžícím páse a je tak poměrně těžko předvídat, kdo přežije a kdo nikoliv až do samotného závěru. Nicméně otravné jsou někdy stupidní dialogy nepřiměřené situaci, naprosto zbytečné a lacině působící flashbacky, které z diváka dělají pitomce, a v neposlední řadě i občas zbytečné natahování stopáže neustálou akcí, která vlastně děj nikam neposunuje. Ve výsledku jsem ale spokojen a doufám, že zdejší obsazení uvidím v dalších výrazných rolích. Minimálně Ji-hoo Park a Yi-hyeon Jo bylo radost sledovat. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Bylo to oficiální předtím, nyní je to ještě oficiálnější. Korejci jsou novodobí králové zombie žánru. Seriál All of Us Are Dead jsou svým způsobem všechny zombie filmy v jednom. Ale i tak si dokáže po celou dobu zachovat jak napětí, tak i konzistenci ve vyprávění. Stará se jak o rozvíjení jednotlivých charakterů, tak i o rozvíjení vztahů mezi nimi, udržuje si dobrou rovnováhu mezi akčními sekvencemi (které jsou btw ve většině případech skvěle natočené, viz scéna v jídelně) a klidnými/emocionálními scénami. Zároveň celý děj vypráví nejen z pohledu komorního (pasáže ze školy), ale i globálního, čímž divákovi dává dobrý přehled o tom, jak celá zombie apokalypsa vlastně probíhá. Navíc mi celkově přijde naprosto skvělý nápad ono školní zasazení. Tvůrci se tak můžou dosyta vyblbnout s nejrůznějšími nápady, plus samotné postavy tak lépe vyniknou. Co na tom, že občas tam jsou nelogické blbosti, kdy rovně běžícího týpka ze vzdálenosti pěti metrů nemůžou trefit profesionální vojáci se samopaly, vzhledem k tomu, co všechno jinak seriál nabízí, mu to velice rád odpustím. Jeden z nejlepších zombie nářezů, co jsem kdy viděl. A to jsem prosím člověk, co zhlédl všechny Romerovy filmy, plus i všechny série The Walking Dead. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krvavé, napínavé, ohromující. Klasické zombie drama se spoustou akčních, thrillerových a hororových prvků, které bylo do seriálové podoby natočeno na základě digitálního, nebo lépe řečeno internetového, komiksu, mající název, v českém překladu asi něco jako, 'Nyní v naší škole'.  Takže nic než další komiksový seriál. Nejedná se však jen tak o ledabyle jednoduchý příběh, jak povětšinou bývá zvykem. Naopak je tu spousta postav složených ze středoškoláků, ve kterých má každý svůj charakter, své postavení, své místo mezi přáteli i nepřáteli. A s každým zvlášť se v rámci příběhu pracuje. Námětově se samozřejmě také pracuje hlavně s virem způsobující zombie apokalypsu. Je podrobně vysvětleno kde se vzal, za jakým účelem a kým byl vyroben. V rámci viru je v ději použita také určitá originalita, takže v budoucnu ve filmovém průmyslu uvidíme, jak se toho další filmoví tvůrci chytí a dál v dalších projektech rozvinou. Jako celek je příběh skutečně neobvyklé dlouhý, což už naznačuje stopáž každé epizody k jejich celkovému počtu. Kupodivu se nedá říci, že by někde bylo nějaké hluché místo. Po žánrové stránce se využilo snad naprosto vše. Od rodinných etud po přirozené školní dobrodružství přes melodrama až k thrilleru, akci a hororu. Nezapomíná se také na určitou moralizaci, jako je třeba fyzická šikana ve škole spojena s šikanou digitální. Spousta šokujících nepředvídaných scén, spousta masové akce, dobře postavený příběh a k tomu naprosto vynikající herecké výkony. Nelze zapomenout ani na humor, kterého je celkově sice poskrovnu, ale pro divácké uvolnění jsou. Sem tam nějaké kýče se také najdou, ale to už tak prostě bývá. Koncept děje je svým způsobem něco jako videohra. Střední škola se stane epicentrem šíření viru dělající z lidí zombie a jde o to jak se skupinka středoškoláků snaží dostat ven. A že to rozhodně není jednoduchá záležitost, není třeba ani dodávat. Seriál má své mínusy, ale plusy převládají a tak se dá říci, že se jedná o seriálové překvapení. P.S. Pomalé pohyby zombie už jsou zřejmě nadobro minulostí. Nyní všude budou za křečovitého šklebu už jen běhat. https://cdn.myanimelist.net/images/manga/1/248349.jpg ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • Postave Yoon Gwi Nam (Yoo In Soo) bolo povedané, že nenávidí Lee Cheong San (Yoon Chan Young). Tiež sa prenasledujú a chcú sa pomstiť. V skutočnom živote sú títo dvaja najlepší priatelia. (mivr)
  • V seriáli sa opakovane odkazuje na populárny kórejský zombie film Vlak do Pusanu (2016). (mivr)

Reklama

Reklama