Reklama

Reklama

Drak

  • Rumunsko Balaur
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ecaterina, středoškolská učitelka náboženství a manželka místního kněze, se zaplete s šestnáctiletým studentem s pohnutou minulostí. Žena se ho snaží držet na uzdě, ale přitom sama nad sebou ztrácí kontrolu. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý scenár, skvelé postavy, všetko sedí, ale nevyužitý potenciál dostatočne, pretože toho vydierania a napätia z neho prameniaceho bolo menej, než sa dalo vyžmýkať. A záver trochu silnejší, emočnejší, tragickejší, to by bolo ono. Na tak malý snímok ale dobrý film, ktorý potvrdí, že kňaz, s celibátom či bez, je v posteli stále s výkonnosťou parného stroja z 18. storočia, no a spolu s chýbajúcou empatiou to smeruje k svrbeniu medzi pupkom a rektom. Ale u protistrany. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Nádherné. Zarévající se pod kůži. Úžasný snímek. "Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh…" Ezechiel 25:17 ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to prerozprávanie pokušenia učiteľky s amorálnym chlapcom s problémami s mamou, príbeh ženy, ktorú nemáme súdiť, pretože všetko okolo nej je od začiatku horšie ako jej jediný moment slabosti. Je to zložitý morálny problém a súboj ega s vierou. Nevinní musia byť zranení, ale len veľmi málo ľudí je v tomto filme skutočne nevinných a všetko je relatívne. Filmu chýba úplná katarzia. A vadilo mi, že niektoré scény sú tam, len pre dramatizáciu. 6/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej stránke skutočne výborné, ale to spracovanie bolo na môj vkus trochu ťažkopádne a napriek takejto téme to bolo dosť slabo vyhrotené. Ecaterina spravila jednu chybu, keď sa nechala zviesť, no potom sa to s ňou dosť výrazne tiahlo nielen vo vlastnom pocite viny, ale aj vo vydieraní posadnutého Iuliu. Akurát škoda, že takýto výborný scenár nedostal požadovanú dramatizáciu a spád. Ten záver to síce poriadne celé zaklincoval, ale jadro príbehu by som čakal lepšie. Mãlina Manovici bola v úlohe učiteľky super! ()

Zajímavosti (2)

  • Pôvod názvu filmu: v rumunskom jazyku sú balauri „obludné hady“ alebo draci. V rumunských ľudových povestiach sa jedná zvyčajne o mnohohlavého draka, ktorý má niekedy aj krídla. Typicky stráži poklady a princezné a bojujú proti nemu hrdinovia. (Arsenal83)
  • V Rumunsku má místní policie štítky s regionem (v tomto případě VL), nikoli MAI, což jsou státní policejní štítky. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama