Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadějný spisovatel a jeho svobodomyslná sestra se zamilují do záhadného nájemníka. Spustí tím ale sérii událostí, které jejich tradiční rodinou otřesou v základech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Disk 

všechny recenze uživatele

Touha po lásce, vlastním životě a svobodě versus rodinou sešněrované indické tradice. Skvělý poetický snímek s nádhernými melodiemi a nádhernou kamerou. Není úplně jednoduché v pomalém tempu plynoucí Kobaltovou modř sledovat, ale vnímaví lidé jí budou přímo okouzleni. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kobaltová modř v sobě umně mísí několik divácky atraktivních tematik najednou - ať už jde o (indické) sňatky z donucení, život sexuálních menšin v konzervativním prostředí, hledání lásky (a sebe sama), nebo umělecký (ale i osobní) růst. Vedle toho obsahuje film několik poutavých motivů, z nichž nejvíce vyčnívají želva Pablo Neruda a ona chladná, ale zároveň vášnivě spalující kobaltová modř. Jako ostatní uživatelé musím pochválit nepřeslechnutelný soundtrack (Heavenly je top). Na jedné straně je Kobaltová modř plná pestrých barev (viz indický kulturní kolorit), zatímco na té druhé je ve své podstatě smutná a ponurá. Nicméně - každá zkušenost je dobrá zkušenost, a i z té špatné může vzejít něco skvělého. Ve výsledku se u mě film pohybuje mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale jelikož mi jako celek sedl, tak přidám. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

K filmu mě dovedla recenze od Frameline a tak šup v pořadníku na první místo. V tomto indickém projektu z roku 2021 se přenášíme před rok 2013 a sledujeme Tanay-e a jeho osud "ztracené duše". Celý příběh je velmi emotivní, plný lásky, žalu, hledání i milostného trojúhelníku v době ještě před změnou indického zákona ohledně LGBT komunity. K naprosto téměř dokonalému prožitku mě dovela hudba a celkové zpracování, které mi sedlo a tvůrci sklízí můj obdiv stejně, jako postavy učitele a bezejmenného muže, co si pronajal u Tanayovy rodiny pokoj ... 1091010 ()

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Nádherně překvapení Indické produkce, plné vášně, emocí a dramatu. Nejedná se však ale o žádné klišé ani telenovelu, je to kvalitní celovečerní film, který v sobě nese nádech exotiky. Přináší sebou problémy, které v evropské kultuře nejsou tradiční. Umělecký duch tomu dodávají scény s Kobaltovou modří a to, jak vždy symbolizují dané emoce. Je to silné, dojemné a krásné. ()

Frameline 

všechny recenze uživatele

Film s odlišnou poetikou, pomalejším tempem i úhlem pohledu, než na který jsme v Evropě zvyklí. Milý příběh na pomezí telenovely ukazuje křehkost queer života v Indii, je výtvarně nezapomenutelný. Herectví je v porovnání s evropskou tradicí lehce naivní, přesto sugestivní. Neobyčejný zážitek dotváří skvělý soundtrack a kamera odkrývající zranitelné nitro hlavních hrdinů v kontrastu s krásou indické přírody a voňavou barevností indické kuchyně.  K vidění na Netflix. ()

Reklama

Reklama