Reklama

Reklama

Kouzelná Rybovka

(divadelní záznam)
Hudební
Česko, 2021, 63 min

Obsahy(1)

Vánoční hra s radostným poselstvím zrozená z České mše vánoční Jakuba Jana Ryby v originální režii Matěje Formana... Slavná pastorální skladba Jakuba Jana Ryby Česká mše vánoční k narození Páně se v divadelním zpracování režiséra a výtvarníka Matěje Formana stává neopakovatelným zážitkem v kulisách Kostela sv. Šimona a Judy v Praze. Spojení živého provedení pastorální skladby s divadelně-výtvarnými obrazy v prostoru barokního svatostánku vychází ze setkání Divadla Lampion, Divadla bratří Formanů, Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, dirigenta Zdeňka Klaudy a Kühnova smíšeného sboru. Rybova hudba je v prologu a několika intermezzech proložena skladbami W. A. Mozarta, G. F. Händela, J. Haydna, J. M. Procházky a J. Pelikána. Při společné práci na tomto hudebně-divadelním projektu by bylo těžké se nedotknout také lidského příběhu Jakuba Jana Ryby, jemuž se nevyhnulo utrpení a nepochopení. Přesto se z něj tvůrcům pod rukama zrodilo dílo s radostným poselstvím a blízkou a důvěrnou atmosférou, která prostřednictvím obrazovky dýchne i na televizní diváky. „Pojďme tam, pojďme tam Dítě vítati, písněmi, hudbami vychvalovati!“ (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlas s kolegyňkou ibeh, napsala to moc hezky a výstižně. Jen si dovolím malou výtku, asice k "lidským" loutkám, které se mi vůbec nelíbily. Nemyslím technicky, tam není co vytknout - jest to vskutku poctivá řezbářská práce, pouze mi "nekoštoval" vzhled. Obličeje mě spíše děsily - být dítětem, tak bych se dokonce opravdu bála. Roztomilá zvířátka se mi však naopak líbila moc, tam jsem kupodivu problém s "hororem" neměla. :-) Ale to je samozřejmě pouze věc vkusu a názoru, a nijak to nemění i můj úhel pohledu, asice že coby nápad i zpracování (a v neposlední řadě také interpretačně) to bylo skvěle vyladěno. :-) ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

"Rybovku" odjakživa miluji a jakékoliv živější zpracování, vhodné i pro menší děti, je vítané. Nejlepší byly ovce, ale po natáčení to chtělo asi vždy masáž krční páteře :) Originální zpracování se moc povedlo a otec Forman by měl určitě velkou radost. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama