Reklama

Reklama

Slyšet sýčka

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2020, 28 min

Obsahy(1)

O záchraně sýčka obecného, který patří ke kriticky ohroženým druhům... Dokument Slyšet sýčka z roku 2020 v režii Jana Hoška, s kamerami Jiřího Petra a Mariána Poláka líčí drastický osud sýčka, naší nejohroženější sovy, skrze pohledy do jeho života, snahy o jeho záchranu ze strany ochranářů z řad ČSO a příběhy lidí, kteří žijí se sýčky v těsném sepětí. Snímek vznikl v rámci projektu Athene podpořeného Evropským fondem pro regionální rozvoj. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Skvělý a moc důležitý dokument, který namluvil známý hlas M. Táborského, kde vystupují zapálení vědci, ochránci, veterináři a sedláci, jejichž statky ztělesňují poslední oázy pro tohoto ohroženého ptáka, neb sýček obecný je tu v hlavní roli. Osobně mám moc ráda zvířata a snažím se umět poznat různé druhy ptáků, přesto (nebo právě proto) otázka, který jeden jediný by se měl stát národním ptákem Česka mi dala na několik let zabrat. Koňadra? Ledňáček? Vlaštovka? Tetřívek? A myslím, že jsem ho díky tomuto dokumentu našla - jsem pro to, aby se sýček obecný stal národním ptákem Česka!!! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jen sto párů sýčků u nás. Také si ještě pamatuji na houkání sýčků na vesnici. Sýček tedy potřebuje bezpečné hnízdo, nižší trávu pro lovení kořisti, vysoká pro její rozmnožování a blízké stromy pro úkryt vylíhlých vyletělých sýčků. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno