foto

Marián Polák

  • nar. 16.1.1977 (43 let)
    Svitavy, Československo

Biografie

Režisér, kameraman a producent, který se poslední dobou specializuje zejména na přírodopisné a vědecko-populární dokumentární filmy. Za dokument Živý obraz lepšího světa obdržel výroční cenu FITES Trilobit nebo ceny na festivalech Ekofilm a Naturvision. Jako kameraman a producent připravil například s režisérem Janem Hoškem desetidílný seriál Příběhy zvědavých přírodovědců nebo koprodukční filmy Netopýři ve tmě či Svět podle termitů, za který obdrželi Velkou cenu na Life Sciences Film Festivalu.

(Aerofilms)

Režijní filmografie

Dokumentární

2019 Ptačí rodinky (TV seriál)
2017 Planeta Česko
2006 Dobyvatelé (TV seriál)
Ptáci nenosí smrt (TV film)
Solidarita (TV film)
Živý obraz lepšího světa (TV film)
2005 Betlém - naděje lužní krajiny (TV film)
Druhý pokus (TV film)
Hádejte, kteří jsou vlastní (TV film)
Závršani (TV film)
2004 Božena Němcová (TV film)
Naše rodina a jiná zvířena (TV film)
Tři svatby (TV film)
2000 Lovci beze zbraní (TV film)

TV pořady

2018 Frnk z hnízda (TV pořad)
2007 Záhady Toma Wizarda (TV pořad)
Živé srdce Evropy (TV pořad)
1995 Notes (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2017 Planeta Česko

Herecká filmografie

Dokumentární

2020 Putování s párou (TV seriál)
Údolím Svitavy na sever (E08)

Fanoušci tvůrce