Reklama

Reklama

Kdo přežije - Mikronésie

(série)
  • USA Micronesia – Fans vs. Favorites (více)

Obsahy(1)

Šestnáctá série této známé reality show se natáčela na ostrově Koror v souostroví Palau. Právě zde je vysazeno 20 soutěžících, kteří budou rozděleni do 2 kmenů (Airai a Malakal) a následně budou den co den (po dobu 39 dnů) bojovat o jídlo, základní potřeby a tzv. imunitu. Vítěz soutěže si nakonec odnese 1 milión dolarů. (Deco.20)

(více)

Recenze (154)

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni o mně ví, že reality show nesnáším, ale "Kdo přežije" alias Trosečníka jsem bral vždy spíše jako dobrodružnou soutěž v exotických lokacích, kde je třeba prokázat fyzickou zdatnost stejně jako strategické myšlení. Sérii Mikronésii řadím nejvýš, prostě se zde vydařily všechny aspekty hry - prostředí, zvraty a oblíbení soutěžící z minulých dílů. James s Amandou byli pro mě nejsympatičtějšími tvářemi - James je rovný, upřímný chlap a v Amandě se spojuje vnější krása s vnitřní. Fandil jsem i Jaumemu a Parvatti, od ní jsem se ale odklonil poté, co podrazila Ozzyho. Cirie mně byla vždy nesympatická, kdyby ji tenkrát v první hře vyhodili hned na začátku, Mikronésii by si nezahrála - nicméně objektivně je třeba uznat, že zpovzdálí tahala za špagátky mistrovsky. A Erik je svým způsobem šťastný důvěřivý člověk a zůstane jím dost možná i nadále. Tak pogratulujme Amandě za druhé stříbro a Jamesovi za těch sto tisíc pro nejoblíbenějšího hráče - přeji mu to. Oba jsou důkazem toho, že tuto hru lze dotáhnout až do závěru bez podrazů (byť zatím se nikomu takto nepodařilo vyhrát). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V době její premiéry mi tato řada připadala jako jedna z nejlepších, s odstupem let a po nedávném znovuzhlédnutí musím hodnocení trochu zmírnit. Na první pohled Mikronésie obsahuje všechno, pro co mám Survivora rád - mazané intriky, nečekané zásahy vyšší moci, kreativní práci se skrytou imunitou, do té doby největší počet blindsidů za sérii a navrch i pár osvědčených kádrů z minulých řad. Protože polovinu "obsazení" tvoří zkušení hráči a druhou polovinu zanícení fanoušci hry, tentokrát odpadl stále se únavně opakující střet přístupů svatoušků ("jsem nejlepší, protože hraju čestně") a sviní ("jsem nejlepší, protože jdu přes mrtvoly"). Všichni soutěžící z Mikronésie jsou na podrazy připravení a akceptují je jako součást hry bez melodramatických sebelítostivých výlevů. Tolik k pozitivům. Jenže... Zaprvé Mikronésii malinko ublížil neobvykle vysoký počet soutěžících, kteří odešli ze soutěže buď dobrovolně nebo ze zdravotních důvodů. Zadruhé - moc se v dobrých dvou třetinách série přenáší z osoby na osobu tak často, až v ní vlastně postrádám nějaké opravdu dominantní hráče. Takové, kteří myslí na pět tahů dopředu a mají neustálou kontrolu nad soupeři (asi nejvíc se tomu blíží chladnokrevná Natalie). Parvati, Ozzy, Cirie i všichni další původci zajímavých tahů prostě jen využili nějaké pomíjivé momentální situace, ale nikdo z nich neměl opravdu dobře naplánovanou dlouhodobou strategii. Takže nakonec jsem si proti svému zvyku vlastně nejvíc oblíbil těch několik pošetilých naivků, protože byli ve své naivitě konzistentnější než "padouši" ve svých pletichách. :) Oblíbené postavy: Jason, Amanda a "nejhloupější člověk v historii soutěže" Erik. Neoblíbení: Chet, Jonny Fairplay, Parvati. 80% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu zklamání=Koho jsem měl rád, toho vyšoupli ze hry radši hned z kraje nebo prostě musel odejít a celková finálová čtyřka(potažmo dvojka a vítěz)-byla taková užvaněná nemastná neslaná..Jediné rozptýlení přináší pár opravdu výživných podrazů a taktických tahů a pár opravdu hloupých(ale fakt hloupých) demencí.=70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela pěkná série. Až na to, že ....a teď přijde na řadu pár spoilerů. ....že hned z kraje vypadli ti, kterým jsem již v minulých sériích držel tolik palce tedy, ten malý Číňánek, Ozzy, James a další sportovně nadaní jedinci. Ze skupinky fanoušků jsem si oblíbill hasiče Hulka, kterého brzy čekal totožný osud jako výše zmíněné. Brzy se tedy nebylo na co dívat. Je s podivem jak na mužské pokolení působí nedostatek sexu, jinak si jejich pochybení nedokážu vysvětlit. Museli na tom být skutečně velmi bledě, když se nechali jeden po druhém manipulovat čtveřicí strašně škaredých a s nejvyšší pravděpodobností i vysoce smradlavých žen a jedné africké gorily. Jediné pozitivum na tom všem bylo, že se jeden vůl s ovčí vlnou místo vlasů nechal zmanipulovat natolik, že poslušně odevzdal imunitu, aby ho bylo možné vyřadit a korunoval se tak na naprosto nejdebilnějšího soutěžícího v celé historii Survivor. Poté co vypadl už se bohužel nebylo na koho dívat. Omlouvám se, že naprosto nesnáším toho metrákového šimpanze ženského rodu. Ale já skutečně nezvládnu držet palce někomu, kdo je v 90% soutěží o imunitu brzdou, neumí plavat a za celý svůj pobyt na ostrově se nenanučí rozdělat oheň ani s použitím sirek(viz.dřívější série). Myslím, že taková opice do této soutěže mírně nepatří. Příhodnější by pro ni bylo přihlásit se do soutěže ,, Sedni si na gauč a za žádnou cenu už nevstávej.". Post scriptum: Škoda, že tak brzy vypadl Johnny Fairplay, největší vtipálek ze všech. 2* a nazdar. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad nejlepší poslední čtyřka vůbec. Máme tu Parvati, která je prostě Parvati. Jedna z nejlepších hráček Survivoru. Amanda je jenom sympatická:D Skvěle zahrála imunitu! Cirie je jedna z nejlepších "neviditelných hráčů", co tu kdy bylo. Místy mi připomínala Sandru z Perlových ostrovů. A snad největším překvapením byli fanoušci, kteří naprosto váleli! Narozdil od Caramoanu tu víc než polovina z nich věděla co vůbec dělat. Například Natalie. Ona měla tak strašně dobou strategickou hru, že doufám že jí uvidim třeba za padoucha v HVV #2. Ta byla z fanoušků rozhodně nejlepší. Tyhle čtyři holky fakt válely. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Soutěžící Erik Reichenbach je druhý soutěžící a jedním ze tří, který se vzdali imunity na kmenové radě. Je první, kdo kvůli tomu poté vypadl. (Zix.)
  • Kathy Sleckman se do soutěže hlásila celkem 5krát. (Kulmon)
  • Jedná se o první sérii, kde byli soutěžící rozděleni na favority a fanoušky. (AlohaAnty)

Reklama

Reklama