Reklama

Reklama

Kdo přežije - Ostrov vykoupení

(série)
  • USA Redemption Island
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano, Russell Hantz, Andrea Boehlke

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití, kde každý doslova bojuje o místo v kmeni. Kdo se nepřizpůsobí, kdo nevyhraje imunitu, ten bude vyloučen.
Hráči poté co je kmen vyloučí nejsou vyřazeni ze hry, nýbrž putují na Ostrov vyhnanství, kde budou mít šanci se v určitý čas a po vyhrání soubojů s ostatními vyřazenými do hry opět vrátit. 
Soutěžící se musí vypořádat nejenom s tvrdými podmínkami na ostrově, ale i s nedostatkem vody a jídla. 39 dní, osmnáct soutěžících a pouze jeden se stane posledním přeživším, který vyhraje jeden milion dolarů.
Poznejte krásy tohoto prostředí: Karibského moře, Tichého oceánu a nakonec Jížní Ameriky. Toto všechno vám přináší dvacátá řada Survivor. (reich)

(více)

Recenze (100)

hulinsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Genialni one man show v podani Bostona Roba, kteremu neni co vytknout. Nabeh a potencialn na nejlepsi serii ever totiz zhatili hned v pocatku ti amateri, kteri se nepochopitelne vzdali sve jedine sance na uspech - Russella. Boston Rob si s nimi pote uz jen vytiral prdel natolik peclive, ze jim nedal sebemensi sanci si cuchnout, coz sice znamenalo absenci zvratu ci prebehnuti, presto bylo fascinujici sledovat, s jakou jistotou mel Mastermind hru celou dobu pod kontrolou. Ignoratum z druheho kmene nikdy neodpustim, ze pripravili divaky o nejlepsi mozny zazitek - zazit a sledovat primy boj a valku v podani dvou nejlepsich hracu v historii teto hry - Mariana a Russela. Boston Rob ftw ! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Z objektivního hlediska to není nejlepší série ani zdaleka. Minimum výrazných hráčů, málo inteligence, absence většího napětí a zbytečný pokus o oživení hry v podobě Redemption Islandu. Jenže návrat Boston Roba a Russella by byl dostatečným kořením pro sebetragičtější sérii. Po Heroes vs Villains jsem měl na Russella docela pifku, protože z toho udělal Samou 2 a vyřadil Roba, takže jsem byl rád, že mu bylo konečně naznačeno, že tímto stylem prostě nevyhraje nikdo a pakoval se brzo ze hry. Pokud se u nějaké série dá spekulovat o zásazích produkce a směrovaní hry k požadovanému cíli, tak je to bezesporu Redemption Island. Přišlo mi, že Ometepe bylo poskládané Robovi přímo na míru. Kdyby byl v Zapatera, tak možná nevydrží o mnoho déle než Russell. Oba však losovali, takže musím věřit, že Rob měl štěstí, i když to složení (silák, exot a bárbíny) bije stále do očí a nedivil bych se, kdyby šla produkce štěstíčku trošku naproti. Všechny tyto spekulace mi ale stejně nezkazili velkolepou jízdu Boston Roba za vysněným titulem Sole Survivor. Všechno do sebe zapadlo, všechny ovládal, makal v soutěžích i v táboře a charisma z něho sálalo na sto honů. To, jak k němu všichni vzhlíželi, bylo neskutečně působivé. Definitivně je mým největším oblíbencem. Bavil mě i special agent a další platonickou láskou ze Survivora se stala Natalie. Favorit: Boston Rob, Oblíbenci: Natalie, Grant, Phillip, Sarita, Stephanie ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje Spoilery-TV/// Soutěžící 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: nápad na Russell vs, Rob, sympatická Andrea, dostatečně dobře hrající Boston Rob MÍNUS: vůbec se mi nelíbil nápad na ostrov Vykoupení, zbytečně moc měnil pravidla hry a hodně zasahoval do dění, které tak nebylo úplně přirozené, Russell je pořád rozporuplná osobnost, fanoušci budou zklamáni že dlouho nevydržel, protože hlavní tahák, tedy souboj s Robem mohl být nadále zajímavý, odpůrci si vychutnají jeho pád, chudák Matt, 2x ho zradili stejní lidé a v jistém momentu stačilo aby ho na svoji stranu přitáhl druhý kmen, ten to neudělal a tak se odporoučel ze hry, přitom by to bylo 6 na 5, takže mohlo být vše jinak, Phillip mě děsně otravoval, přesto nebo právě proto chápu proč si ho tam Rob nechával./// Shrnutí: Jednak jsem čekal od této série víc, ale taky jsem si myslel že všude propíraný zásah a zasahování Jeffa Probsta do pravidel hry nebude tak markantní a viditelné. Bohužel musím souhlasit s odpůrci a konstatovat, že to mojí oblíbenou sérii spíš pohřbívá. Mno uvidíme co bude dál./// Celkem 67%/// ()

HArna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož Russella vyrazili v podstatě na začátku,tak už z tohoto důvodu nemůžu plně hodnotit.Russella považuju za nejlepšího hráče.Vyhrál Boston Rob,kterej měl narozdíl od Russella cestičku hned na začátku vymetenou,za to Russell měl na zádech terč,každej se ho bál.Na druhou stranu mě celkem bavil Phillip Sheppard,opravdu zvláštní chlápek.Jen doufám,že si to Russell rozmyslí a někdy se do toho zase vrátí.Jeho dvě serie(Samoa&Heroes vs Villains)byly ty nejlepší,které jsem viděl.A že jsem viděl všechny. ()

longercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, když jsem viděl, jak si kmeny staví pohodlné přístřešky s pomocí kladiva a hřebíků, tak jsem byl slušně řečeno naštvanej. To má být Survivor? Kde jsou propadající se sotva držící při sobě promáčené chatrče a kde je rybaření a opékání krys? Neříkám, že to je nějaká pohodička, ale tohle rozhodně nebylo v duchu geniální soutěže minulého desetiletí. Další věc co mi rozhodně chybí je to, že se třeba už úvodní znělka moc neodlišuje podle toho, v jaké oblasti se zrovna natáčí nebo taky to, že se jednotlivé místa dostaly obecně na druhou kolej. Stačí, když si vzpomenu na krásně pozměněnou znělku z Thajska nebo Amazonská soutěž čistě o chytání ryb. Výzvy by se dle mého názoru rozhodně měli více zaměřovat na věci, které se více váží k onomu místu a k místní kultuře a tradicím, a rozhodně by se měli více zaměřit na samotné přežívání. Dívat se na to jak soutěžící závodí ve svislém bludišti, je sice zajímavé, ale pro mě bylo třeba to samotné chytání ryb (jak už jsem zmínil) mnohem zajímavější, vhodnější a jednoduše lepší. Pro mě tady tyto věci, plus třeba výzvy o vydržení nebo pojídání pochoutek z pralesa, dělali ze Survivoru lepší pořad, chybí mi a myslím, že nejsem jediný. Nechápejte mě špatně, pořád to byla super zábava, ale asi se holt budu muset smířit s tím, že ze Survivoru je ultimátní tahanice o hlasy a samotné přežívání se posunulo na druhou kolej. Jenom doufám, že z toho nebude časem Big Brother pod otevřenou střechou. Spoilery! Dalším rozporem je pro mě tady to, jak spravedlivé je, že Boston Rob dostal ne 2 nebo 3, ale 4 šance na to aby hrál tuhle hru a Russel 3. šanci ze 4 posledních řad. Oba jsou to sice jedni z nejlepších hráčů historie, ale to už je podle mě jednoduše moc a nemělo by se to povolovat. Ano, Rob hrál výborně, ale tak co jiného by se od něj mělo při tolika účastech čekat? Zvlášť při tomhle castingu… Rozhodně měl štěstí, že si ve světě nevytvořil zástupy nepřátel a kmen se ho nezbavil jako Russella už na začátku (což sledovat byl pro mě rozhodně nejsilnější zážitek z celé hry), každopádně, teď už si myslím, že si noví soutěžící dají dobrý pozor na jakékoliv další navrátilce, a ti už to nebudou mít tak "snadné". Tak jako tak celou řadu jsem shlédl za pár dní a hodnotím ji kladně, i když si tedy pamatuju hlavně Boston Roba a šílence ze staré školy Phillipa, bývalého zvláštního agenta, kterého je obrovská zábava sledovat, o hře a myslím, že obecně jednoduše o lidských vztazích ale ten člověk nic neví a nevěřím tomu, že být otravnej byla jeho strategie, rozhodně ne na začátku. Ještě bych neměl zapomenout na Davida Murphyho, který jako asi jediný další vyčníval a nevadilo by mi ho vidět znovu. Jo a mimochodem, ti co jste řadu už viděli, zkuste se zamyslet, jak by to dopadlo, kdyby se na začátku Rob a Russell rozdělili do kmenů opačně a Phillip by byl v kmenu s Russelem?!? Mít tak možnost vidět i tuhle druhou variantu, to by byl teprve nářez… :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Rob Mariano se stal prvním a ještě do 27. série pořadu jediným hráčem, který se objevil v pořadu celkem 4krát. (AlohaAnty)
  • Rob Mariano vytvořil nový rekord v počtu dní ve hře. Za svoje 4 účasti v soutěži hrál celkem 117 dní. Později ho překonal Ozzy Lusth se 128 dny. (Stanley619)
  • V této sérii hráli 2 bývalí hráči NFL – v kmeni Ometepe Grant Mattos a v kmeni Zapatera Steve Wright. (Zix.)

Reklama

Reklama