Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cagayan

(série)
  • USA Cagayan
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2014

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Jeremiah Wood, Woo Hwang

Obsahy(1)

Svalovci versus chytráci versus krásky. Je tu další řada drsné soutěže. Tentokrát budou soutěžící rozděleni do tří kmenů: Apari, Luzon a Solana. Soutěžící se musí vypořádat nejen s drsnou přírodou, ale i s nedostatkem jídla a pití. Kdo přehraje, přelstí ostatní, zaslouží si titul poslední přeživší a získá tak jeden milion dolarů? Třicetdevět dní, osmnáct soutěžících a jeden přeživší. Toto je Survivor Cagayan. (reich)

(více)

Recenze (65)

Redi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeffovi se z nějakého důvodu nad hlavou rozsvítila žárovka, a tak po dlouhé době udělal řadu bez navrátilců a jen a pouze s nováčky s počátečním rozdělením do tří kmenů "Beauty vs. Brawn vs. ... ehm... Brains". A já jsem s touto řadou po dloooouhé době nadmíru spokojen. Klady: Je tu spoustu hráčů, kterým se dá fandit a naopak minimum, kteří by byli extra nesypmatičtí = velká procentuální šance se spokojeností s vítezem/vítězkou... samozřejmě nesmí chybět tzv. "getho trash" hráč/hráčka, který/á svými myšlenkovými pochody, výkonem v soutěžích či přínosem pro kmen všechny nesmírně sere - jak na ostrově, tak u obrazovek. Někteří soutěžící jsou nestálí, takže o blindsidy není nouze - přispěl tomu ale asi taky střih, kdy nám nejspíš nebyly ukázány některé rozhodující rozhovory a dohody. Všichni měli dostatek airtimu hned od začátku. Hodně hráčů chtělo hrát = snažili se o strategii. Zápory: Airtime pro faktor přežití (rybaření, lov atd... možná to bylo dáno lokalitou, kde mohli být nějaké zákazy, jak už v některých sériích dříve bylo... do vody nikdo nevlezl, nikdy nesoutěžili o rybářské náčiní, žádná soutěž ve vodě, takže je to velice pravděpobné) se bohužel stále nevrátil. Odměny v soutěžích (výlety a luxus na lodích, letání vrtulníkem k nějakým úžasným přírodním jevům na ostrovech, kalby v lázních na Probstovu kreditku atd. - prostě takové ty záviděnihodné odměny) se nekonají. Pořád jenom nějaké ubohé pikniky, dovoz pizzy na pláž atd. :/ Jinak ale i ty samotné soutěže mě moc nenadchli, ale aspoň bylo několik fajn puzzlů. Velké množství skrytých imunit ve hře. Závěr: Řada, kterou přes své vypsané nedostatky řadím do TOP5 díky svým vypsaným kladům, které se tak často v Survivoru, alespoň v mých očích, nekonají. Nadměrné množství hráčů do nějaké budoucí řady navrátilců (ideálně Heroes vs. Villains). ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, jak to může takle vládnout v procentech (92), zas až tak skvělý to nebylo. Pravda, spousta lidí šlo přes mrtvoly. Viz Tony, ten to měl vymakaný, uměl ovládat lidi kolem sebe, hledal imunity a aby člověk moh vyhrát, tak přece někoho podrazit musí a i přesto jak často to bylo, on to dokázal, spokojenost ohromná. Spencer, člověk, kterej byl celou dobu na dně a musel hrát a vyhrávat a nakecávat všude kolem, aby vydržel obdivuju ho a skoro to na finále bylo. Woo byl opravdu jenom do počtu, i když to byl sympaťák, Kass strašná a zbytek mi přišel moc nevyužitej, strašně málo prostoru jim dávaj, aby sme je líp poznali. Oni už snad ani nechoděj pro vodu, nejedí, nespěj. Strašně ty díly ochuzujou o to skutečný dobrodrůůžo. Série to nebyla špatná, užíval sem si to čekání na novej díl, ale prostě to bylo předvídatelný a i když to byl jeden podraz za druhým, nebylo to prostě až takový Awww. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku do konce napínavá podívaná bez zbytečného patosu, bulení, ale jen agresivní hra, podrazy, dobré soutěže a krásná příroda Filipín. Finálový díl sice srazil moje nadšení trochu dolů svým zpracováním, přesto se celá série bez problému udržela na 5 hvězdách. PS: Vítěz naprosto zasloužený, ikdyž Spencer byl taky sympaťák :))) ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Survivor se vrátil ke svým (novodobým) kořenům a hned je z toho jedna z nejlepších "dvacítkových" sérií (tj. éra po HvV). Neokoukané tváře tu fungují skvěle, protože tu je spousta zajímavých charakterů, co skutečně hrají hru a nejsou na dovolené. Nové prostředí Cagayanu (hrozný název:P) sice ničím neoslní (aneb další z řady stejnorodých ostrovů kdesi v oceánii), ale i tak je velké plus, že jsme zase neskončili na Samoe. Nový "twist" v podobě tří kmenů rozděleních na tři B (blbý=brawns, blbější=beauty, blbci všech blbců=brain) byl super, jen je škoda, že ke sloučení do dvou kmenů dochází vždycky tak brzo... nicméně v každém kmeni se našlo pár výrazných individuí: Brawns: špiónský talián Tony (kříženec Boston Roba a Rusella Hantze), natvrdlá Sarah (s českými kořeny), otravná Trish (koňská držka se společenským taktem pařezu), vždy pozitívní Woo (který navzdory svým "ninja předpokladům" moc nepředvede)... Beauty: Morgan (ze které všichni slintají), ošklivý LJ (z něho taky, i když absolutně nechápu proč...), sympaťák Jeremiah (který utvořil krásnou bromance se Spencerem).... a "geniální" Brains: skutečně chytrý i silný Spencer (kříženec Malcoma a Cochrana), Tash (ženský protějšek Spencera, jak mozkem tak i svaly), samozvaná "chaosKass" (u které nevíte, zda ji nesnášet či obdivovat její chladnokrevnou hru)... a pak tu je J'Tia, které dokonale přeskočilo - NaOnka je oproti ní úplný roztomilý svatoušek - pozorovat J'Tiu při výzvách je neopakovatelný zážitek; kdo neuvidí, neuvěří:-D...... suma sumárum 28. série nabrala nový dech a dokonce i ten vítěz se dá považovat za zaslouženého. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šestisériovém čekání je tu opět série, která se opravdu hodně hodně povedla. Velkou zásluhu na tom měl člověk, který nakonec vyhrál, i když se mi jeho styl procházení moc nelíbil. :D Škoda, že čtvrtý v pořadí neměl takové štěstí. Vydařená série se skvělými a sympatickými soutěžícími, super soutěže a nečekané zvraty a podrazy. Oblíbení hráčí: Spencer, Tasha (nová Stephenie). Neoblíbení hráči: Kass, JTia ()

Galerie (119)

Zajímavosti (5)

  • První série, ve které byli soutěžící rozděleni podle svých předností – síla, mozek a krása. (Zix.)
  • I po konci natáčení Survivor: Cagayan zůstaly Tony Vlachos a Trish Hegartyová velmi dobrými přáteli. (Roby)
  • V této sérii mohli soutěžící najít super tzv. super skrytou imunitu, která se dala použít po přečtení hlasů. Po prvé od Kdo přežije: Cookovy ostrovy (od r. 2006). (Zix.)

Reklama

Reklama