Reklama

Reklama

Kdo přežije - Island of the Idols

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2019

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano

Obsahy(1)

Kdo přežije přichází už s 39. sérií. Tentokrát nám nabídne dvacet nových trosečníků náhodně rozdělených do kmenů Vokai a Lairo.  Novinkou série je Ostrov symbolů, ze kterého budou nováčkům radit a dělat mentory legendární hráči této show a bývalí úspěšní vítězové - Sandra Diaz-Twine a "Boston" Rob Mariano. Kdo všechny ostatní soutěžící přelstí, přehraje a přežije a jako odměnu získá milion dolarů? (Zix.)

(více)

Recenze (24)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Já osobně si svého oblíbence našel - Jamal byl správně namyšlený negr, jak má být. Jináč nápad s tlustou Sandrou a Robem, kteří vnesli do soutěže trošku zábavy, když si v rámci svých zkoušek dělali ze soutěžících trošku prdel, ale z toho se mi rozhodně nevztyčilo mých 20 čísel. Co se týče zbytku soutěžících, tak nezbývá než souhlasit s obecným tvrzením, že tahle série byl velmi slabá na výběr postav. V průběhu soutěže mi začalo být tak nějak jedno, kdo to celé vyhraje. Jednotlivé "big moves" působily dojmem, že je uměle do soutěže zavádí produkce formou nejrůznějších odměn a výhod a že je průběh soutěže vlastně tak trošku nalajnovaný a v jejich režii. Samozřejmě došlo bohužel i na mravokární konverzace o barvách pleti, kterým se divák prostě nevyhne. Velkým zpestřením a hlavním tématem celé série byl poté úchylák od pohledu Dan a přecitlivělá rákosnice, kteří se ve špatný čas střetli na špatném omezeném prostoru a obrovitánská globální katastrofa byla na světě. Vše, co každá příčetná a normální žena vyřeší jednou větou ve stylu "Nesahej na mě ty prase," tak z toho se zde udělal problém celosvětových rozměrů, protože ten žlutý rákosnický mor se rozhodl zahrát si na oběť a říct úchylákovi, že jeho doteky jsou úplně v pohodě a umožnit, aby se vše stupňovalo a poté plakat před štábem. Z takového chování je mi na blití. Ještě více mi bylo na blití ovšem z toho, jakým způsobem situace využili ty ulhané kurvy při manipulaci s hlasy jedné z mála sympatických soutěžících Janet, která jakožto příslušnice generace X, to měla hodnoty v hlavě v pořádku. Myslím si, že tohle do soutěže opravdu nepatří. Vymyslet si, že mi týden před soutěží umřela babička a podobné píčoviny, tak ty jsou ještě únosné, ale tohle byl opravdu hnus a divím se, že při přecitlivělosti celé soutěže v posledních letech, se zrovna tohle přešlo. Chudák nebohý Dan byl poté ze soutěže jako první v historii vyloučen, když údajně později při cestě lodí, která se zakymacela, tak samozřejmě čirou náhodou zrovna jeho ruka skončila takřka v rozkroku jedné z žen ze štábu. Každopádně, když už nic, tak tuto sérii zdobila nezvyklá demence a retardace všech postav, takže já se docela bavil, a proto dávám krásné 3 kousky. Těším se na další sérii, kde se nám sejdou samotní vítězové. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. V rámci Survivora jsem nikdy nedal méně než dvě hvězdy. Před lety tuto laťku nastavilo tragické Thajsko a i pro retardované série tak nebyl problém ji přeskočit. Kromě klasických neduhů posledních let však tentokrát dorazili i komisaři z MeToo a bylo nutné skákat, jak oni pískají. Došlo tedy k povinně sehraným scénkám, při jejichž sledování muselo být trapně i Probstovi. Mělo jít o vážné memento, ale zároveň to bylo zlehčováno a popíráno. Všichni se do toho zamotali a vše přestalo dávat smysl. Boston Rob a Sandra měli být oživením, rád jsem je viděl, ale jejich poradní okénka byla zbytečná. Jediného hráče jsem si nezapamatoval jménem. Vyhrál nevýrazný učitel. Prostě nuda. Favorit: nikdo, Oblíbenci: nikdo. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za poslední roky jedna z nejhorších sérii všech dob. Od začátku tam nebyl od pohledu nikdo, komu bych vyloženě fandil, na základě sympatií. Oni tam opravdu vzali ten největší odpad, co dosud nedostal šanci. Postupně si tam člověk někoho našel, ale opravdu jeden z mála kdo stojí za zmínku, je Elaine, která byla prostě taková správná. Co vám nejspíš utkví napořád jsou zásahy produkce a aféra kolem Dana, v tu chvíli si uvědomíte, jaký témata jsou V usa na programu dne a možná je i fajn že se k tomu vyjádřili. To, v co se to potom zvrhlo už byl extrém. Ostrov symbolů v podobě Robba a Sandry nebyl úplně špatný nápad, neměl jsem s tím problém, ale na druhou stranu nic zásadního. Vypíchnu pár jmen, Karishma = naprostá ovce, Noura = šílenec. Co se týče finále, tak jeden z nich neměl žádnou šanci, to všichni víme. Ani jeden z nich nebyl kompletní hráč, každý měl jinou strategii, já bohužel uznávám spíš tu druhou, která na vítězství nestačila. Už jenom tak finalová kmenovka to zakončila na úrovni celý série. Zklamání a zároveň natěšenost na jubilejní 40. sérii. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu plácat moc vět. Jedná se o podprůměrnou sérii, kterou si zapamatujeme možná spíš kvůli aféře ohledně Dana než kvůli zdejším soutěžícím. Missy a Elizabeth ukázaly svůj charakter, když se zachovaly jako totálně vymletý pipky. Ke konci začal hrát Dean, ale jinak slabý. Moc se nehrálo a ikdyž padaly blindsidy sem a tam, nebylo moc komu fandit, takže ani nemrzely. Rob se Sandrou příjemné zpestření, ale ke konci už hráči měli až moc komfortu. Favoriti: Dean, Elaine a svým způsobem Noura. Antifavoriti (soutěžící, co mě neustále vytáčeli už jen jejich existencí): Karishma!!!, Vince, Missy. 55% ()

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Ultimátní kulminace všeho, co kdy na Survivoru bylo špatné. Klasická přehršel tajných imunit a dalších nesmyslných výhod (Idol Nullifier budiž symbolem absolutní překombinovanosti), fire making challenge ve final 4, diskuzní fórum na poslední kmenovce a další časem (a Jeffem pro jeho osobně nejžádanější výsledek) vykrystalizované úpravy se starají o to, aby zážitek ze série byl instantně napínavý a vzrušující co díl, ve výsledku ale sterilní a zapomenutelný. Což o to, s tím bych se snad i byl ochoten smířit, cast je navíc poměrně fajn (i díky vysokému počtu ultrafandů) a do toho účast Sandry, kterou vidím rád vždycky, ale nic z toho nemůže zachránit nechutnou nezodpovědnost produkce. Ať už byla jejich hlavní motivací senzacechtivost, snaha vyhnat ratingy co nejvýš nebo snad potřeba být společensky relevantní a aktuální, tak způsob, jakým uchopili skandál kolem Kellee a Dana, překračuje pomyslnou mez, od které není návratu. Zdokumentovaný sexuální predátor, který opakovaně osahával i poté, co byl požádán, ať to nedělá, logicky zůstává ve hře, jelikož šance ostatních finalistů se tak automaticky radikálně zvyšují, žena, která nechce být obtěžována, a která se kvůli případným následkům bojí promluvit, je promptně vyloučená, nucená bezhlasně sedět na kmenové radě, při které všichni ostatní propírají situaci kolem ní, a dalším dvěma ženám, které situaci využily ke svému prospěchu, je na sociálních sítích vyhrožováno na životě. Všechno ostatní je irelevantní, na hráčích nezáleží, na vítězi nezáleží, Survivor nikdy nebyl férovou hrou, byl často o náhodě a v minulosti se potýkal se špatným castem (Fiji, SJDS) či mizernými vítězi (Aras, Fabio), teď na všechny jmenované vzpomínám s úsměvem, protože tehdy měl Survivor pořád ještě integritu, která je teď nenávratně pryč. Zůstává jenom frustrující boj diváka s produkcí, ve kterém je divák vždycky jen tím poraženým. ()

Zajímavosti (7)

  • Dan Spilo je první diskvalifikovaný hráč produkcí v historii show. (Zix.)
  • Tom Laidlaw je prvním soutěžícím pocházejícím z Kanady a zároveň prvním bývalým hráčem z hokejové NHL. (Zix.)
  • Vince Moua je první soutěžící, který má předky z málo známé etnické skupiny Hmongů. (Zix.)

Reklama

Reklama