Reklama

Reklama

Dopisy z Osvětimi

(TV film)
  • Japonsko Inferno: Letters from Auschwitz

Obsahy(1)

V blízkosti ruin krematorií v koncentračním táboře v Osvětimi, kde během druhé světové války docházelo k hromadnému vyvražďování Židů, byly objeveny tajemné zápisky. Za pomoci špičkové digitální technologie bylo zjištěno, že jejich autory jsou Židé přidělení ke zvláštním jednotkám zvaným Sonderkommando, kteří pomáhali při procesu zplynování svých souvěrců a spalování jejich těl. Ve stínu největšího systému masového vyhlazování v historii lidstva byli tito vězni považováni za „zrádce“. Co se dělo v osvětimském pekle? O více než sedm desetiletí později vychází znepokojivá, tragická realita najevo. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

V létě jsem byl na workcampu v koncentračním táboře Dora v pohoří Harz založeném v září 1943, kde se v tunelovém systému vyráběly "zázračné zbraně", rakety na Velkou Británii. Zkoumali jsme v archivu podobné dokumenty a obnovovali základy baráku nemocnice vedle krematoria. Tento dokument se mi velmi líbil. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Solidní japonský (?) dokument o nalezených svitcích a záznamech přežilých. Otřesné památky. (Na IMDb film není). ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele

Trochu podivné, že dokument o plynových komorách točí Japonci, ale ok. Objevené dopisy zakopané blízko krematorií v Osvětimi a zrestaurované novodobou technologií. Dozvíme se přesně, jak Sonderkommanda fungovala. Zarazil mě německý historik, který tvrdil, že důstojníci o spalování nevěděli. Aha. Takže na jedné straně jdou lidi pod zem, podlamují se jim nohy a na druhé straně letí už jenom černý dým. Když mám na levé straně rovnice jedničku, na pravé straně nemůžu mít nulu, pane nacisto. Jinak to bylo zpracováno dobře, žádné velké kundrlinky, holá, krutá fakta. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama