Reklama

Reklama

City on Fire

  • Hongkong Long hu feng yun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ko Chow (Yun-Fat Chow) je policejní agent operující v podsvětí Hongkongu. Ocitá se ve vážném nebezpečí a chce rezignovat, ale velitel Lau ho přiměje pokračovat v práci kvůli mimořádně brutálnímu gangu lupičů klenotů, do něhož má Chow jedinečnou šanci proniknout. Hrdina je tak doslova v jednom ohni, milovaná přítelkyně Hung ho chce opustit, neboť Chow neustále odkládá svatbu a kromě gangsterů je sledován a ohrožován jinými policisty, kteří o jeho dvojí hře nemají tušení… Zřejmě nejuznávanější film Ringo Lama byl inspirací pro Tarantinovy GAUNERY. (J.Connor)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Herec Roy Cheung v jednom rozhovoru prozradil, že když ho obsadili do role inspektora Johna Chana, nevěděl, kdo je režisér Ringo Lam. Když později zjistil, že režisérovo celé jméno je Ringo Lam Ling-Tung, tak pak teprve věděl, o koho se jedná. (tequilla)
  • Film se stal jedním z inspiračních zdrojů Quentina Tarantina při psaní scénáře k filmu Gauneři (1992). Kromě zápletky Tarantino ve své prvotině několik záběrů doslova citoval. Příkladem je scéna, kdy Fu (Danny Lee) předstoupí před jedoucí vozidlo a rozstřílí jeho pasažery. (MadBigMax)
  • Producent filmu Karl Maka dal režisérovi Ringovi Lamovi na natáčanie filmu 4 milióny hongkongských dolárov a nechal mu absolútnu slobodu, aby natočil žáner, aký sa mu páči. (beso74)

Reklama

Reklama