Reklama

Reklama

XXIV. zimní olympijské hry Peking 2022: Slavnostní zakončení

(pořad)
  • Čína Beijing 2022 Olympic Closing Ceremony (více)
všechny plakáty
Sportovní / Dokumentární
Čína, 2022, 130 min

Recenze (3)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak nám ta olympiáda hezky utekla, Číňani to jakžtakž zvládli, škoda, že tam nemohlo být víc diváků. Opět nechyběla řada hezkých výkonů, dopingových skandálů, slzy radosti i smutku a pár katastrofických výkonů – hlavně tedy co se naší výpravy týče. Většina našich sportovců si tam zajela jen na výlet, hokejisti – biatlon, Pančochová vyložená katastrofa – gratulace Ledecké a Sáblíkové k medailím, alespoň ty dokázaly potěšit a Davidová v posledním závodě si taky napravila reputaci. Barevná show skončila a za zpěvu dětského sboru se poté předala štafeta do Itálie. Tak snad to bude za čtyři roky lepší! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Objektivně musím uznat, že se ceremoniál celkem povedl... I tak by ale měla MOV udělovat OH do měst, kde není komunismus, smog, mrazy -30°C , nadmořská výška jak v Himalájích a tak.. No snad v Paříži už bez Covidu a tak, jak to bývalo vždy a sice s diváky! Ale uznávám, že přes všechny neduhy olympiády v Číně jsem se díval skoro na všechno a sportovci si určitě zasloužili, aby olympiáda byla a nebyla zrušená.. Jinak gratulace Ester a Martině a vzkaz Markétě, příště to výjde... ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Záverečný ceremoniál XXIV. zimnej olympiády, ktorú hostil čínsky Peking, bol, podobne ako v prípade otváracieho ceremoniálu, možno o niečo skromnejším predstavením, než aké mohol niekto očakávať. Zhruba dvojhodinový záver zimných hier pod piatimi kruhmi, na ktoré bude slovenský šport zásluhou zlatej Petry Vlhovej a bronzových hokejistov ešte dlho spomínať, sa niesol v symbolike snehovej vločky. Tej snehovej vločky, ktorá divákov sprevádzala aj na otváracom ceremoniáli, a v ktorej bol počas hier umiestnený zapálený olympijský oheň. Hudobno-umelecké čísla neponúkli veľké a ohromujúce momenty, ale svojím spracovaním, ktoré si zakladalo najmä na práci s veľkou LED obrazovkou uprostred štadióna "Vtáčie hniezdo", dokázali zaujať. A to snáď ešte o čosi viac ako počas zahájenia hier. Za najzaujímavejšie možno označiť tanečné vystúpenie dvojice tanečníkov pri odhalení loga pre XXV. zimné olympijské hry v talianskom Miláne a Cortine d'Ampezzo v roku 2026. Veľmi pekne boli spracované aj videá z jednotlivých dní športového zápolenia, ako aj to, ktoré vzdávalo hold a vďaku dobrovoľníkom, ktorí na hrách pomáhali. Záverečný ceremoniál doplnili tradičné momenty, ako napríklad menšie defilé športovcov, príhovory a odovzdanie olympijskej vlajky zástupcom ďalšieho hostiteľského mesta. Beijing 2022 Olympic Closing Ceremony dopísal XXIV. kapitolu v histórii zimných olympijských hier. Dopísal kapitolu opäť bohatú na pozoruhodné športové výkony, víťazstvá, prehry, radosť, ale aj sklamania. Dopísal ďalší mix jedinečných chvíľ a pocitov, ktoré dokážu vytvoriť iba olympijské hry. ()

Reklama

Reklama