Reklama

Reklama

Skryté skvosty - Série 2 (2024) (série)


Stekník (S02E08)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Hrají:

Jaroslav Plesl (průvodce)

Obsahy(1)

Třicetiletá válka se podepsala na stavu celé české země a její hrůzy se nevyhnuly ani Stekníku. Tvrz byla zpustošena, dílo zkázy dokončil oheň. Naštěstí se našel bohatý zachránce, jemuž se ruiny zželelo. Žatecký měšťan Jan Jiří Kulhánek vypálené sídlo přestavěl do podoby působivého zámku. Jelikož patřil k nejvýznamnějším obchodníkům s chmelem, nacházíme od té doby jeho zámecký objekt neodmyslitelně utopený v záplavě okolních chmelnic. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Krásná" vzpomínka na hospodaření soudruhů, jež dodnes za nemalé prostředky napravujeme. Stekník máme hned za humny. Byli jsme tam mnohokrát,  nepravidelně. Poprvé před lety, kdy na studené chodbě byla expozice kočárků. Od té doby se hodně změnilo k lepšímu. Naposledy jsme navštívili opravenou kapli. Nové interiéry neznáme a jistě to brzy napravíme. Opravdu skrytý skvost. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No paráda! O tomhle zámku jsem neměla ponětí. Je krásný. A ty zahrady! Pro mě zase jasná pozvánka k návštěvě. Zajímavá historie. Výborný Plesl, výborná kastelánka. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to objev : zámek uprostřed chmelnic na Žatecku. Původní název je trochu rarita - Vzteklinec ... . Byla použitá ukázka z tv-pohádky Slíbená princezna(ČT, premiéra : 25.12.2016). ***Díl je na webu Č.televize : ČT 2, čtvrtek 25.4.2024, 21.25 . ()

Reklama

Reklama