Reklama

Reklama

Stříbrný blesk

Drama / Rodinný
Austrálie, 1993, 93 min

Obsahy(1)

Příběh autorky Elyne Mitchellové se odehrává v australských stepích, kde se prohánějí jedny z posledních volně žijících divokých koní. Stvořila legendu o nezkrotném hřebci Stříbrném blesku, jehož boj o svobodu a přežití začne ve chvíli, kdy se poprvé střetně s člověkem (Russell Crowe), lovcem divokých koní, který se ho pokusí za každou cenu dostat. (Pitaya)

(více)

Diskuze

Erik7595

Erik7595 (hodnocení, recenze)

Neviete, kde by sa to na internete dalo zohnať? bol by som vďačný aj za cz titulky, ktoré k nielen tomuto, ale viacerým starším austrálskym filmom Crowea chýbajú.

Mairin

Mairin (hodnocení, recenze)

Vzhledem k tomu, že je to film hlavně o koních, tudíž hlavní část publika je koňoznalá, mohli se tvůrci vyvarovat dost zásadních chyb, který se koní týkaj (nebo snad byli tak naivní, že si mysleli, že to kromě malých holčiček zaujme i někoho jinýho??). Jako například řehtání v situacích, kdy koně neřehtaj a vůbec divoký koně se hlasově skoro vůbec neprojevujou, aby se neprozradili predátorům. A úplně zásadní fail je barva titulního koně. Ten totiž není silver, ale gold! Ale jinak konečně film fakt o koních, kde koně nedělaj akorát křoví a skvělý záběry nádherný přírody :).

Reklama

Reklama