Reklama

Reklama

Nascar 3D

  • USA NASCAR: The IMAX Experience 3D (více)
Trailer
Dokumentární / Krátkometrážní / Sportovní / IMAX
USA / Kanada, 2004, 40 min

Obsahy(1)

Přijďte si užít intenzivní trojrozměrný zážitek, který Vám žádné jiné kino nenabídne. Poznáte na vlastní kůži, proč je v USA tento sport dokonce divácky populárnější než basketbal. Pánové a dámy, nastartujte motory! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Silence 

všechny recenze uživatele

Výborné detailní záběry v dílnách a záběry samotných závodů byly docela úchvatné, bohužel ostře kontrastovali se zbytečnými a nudnými(a dlouhými) řečmi na téma:"Nascar je skvělý - auto je skvělý - lidi jsou skvělý - všechno je skvělý!" Protože mě IMAX dostává a celkově to byla zábava - čtyři hvězdy. ()

Choucas 

všechny recenze uživatele

Jsem příliš blázen do všeho co má motor, aspoň 2 kola a pneumatiky, řve to a jezdí to šíleně rychle a to mi pravděpodobně neumožnilo hodnotit jinak, protože přesto, že NASCAR je do jisté míry nuda, ty auta a celá crew mechaniků, konstruktérů, pilotů a skalních fanoušků je pro mně fascinujícím prostředím. Uvidíte stavbu auta, úžasný záběry ze závodů, něco málo onboard záběrů, překvapující detaily (byl jsem překvapen tím že nepoužívají např bezdušové pneumatiky nebo tím že tankujou z plechovek ), dozvíte se něco o historii tohodle americkýho kultu, a nakonec vlastně i to že to američani fakt žerou a každý závod je pro ně svátkem, jezdci jsou milováni a kdo nekouká na NASCAR, jako by vlastně nebyl. Ikdyž bez toho bych se dokázal obejít, chtěl sem vidět závody a ne obžerství a spousty američanů. I tak jsem z toho velmi nadšenej a hodnotím tak jak hodnotím, já se bavil a líbilo se mi to. Snad jen to mohlo být delší, a více záběrů ze závodů, ale co nadělám, i tak skvělé. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

První 3D film, na kterém jsem byl v pražském IMAXU. Krátký výlet do historie i současné atmosféry populárního amerického závodu. Pro evropského diváka to sice není to, co pro Američana, ale ve své době bych to mohl označit díky trojrozměrné projekci za nadprůměrný zážitek. 40 minut bylo tak akorát. Z dnešního úhlu pohledu, kdy se s 3D projekcí dávno roztrhnul pytel i pro celovečerňáky, už nemá film opravdu téměř co nabídnout, pokud nejste fanoušek NASCAR. 40% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

V Amerike som si zvykol na špecifické US športy ako baseball alebo americký futbal a páčili sa mi. No preteky nascar ma stále nechávanjú chladným a nechápem ako môže 300 000 ľudí sledovať týpkov ako dve a pol hodiny krúžia po okruhu. Napriek tomu je tento dokument zaujímavý (a samozrejme zaujímavo natočený pre potreby IMAX) a poodhaľuje zákulisie nascarového šialenstva. Napriek tomu veľa vecí z histórie a zmienky o slávnych pretekároch ma nebavili vôbec... Inak dlho som premýšlal, odkiaľ poznám ten hlas, čo celý dokument nahovoril a až po polhodine som zistil, že to je hlas psychopata z "Telefónnej búdky":))))) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,583,831Tržby Celosvetovo $22,248,831║ Samozrejme že u daného 3D projektu je rozdiel v tom kde sa uvidí, na TV obrazovke to proste nemá taký efekt ako na plátne IMAX kina. Ja som to videl len na TV obrazovke ale aj tak som si to aspoň ako pekne vizuálne natočený dokument rámci možností užil a v danej minutáži to aj pekne ubehlo, plus príbeh bol celkom rozumne zostavený tak že vypovedal krátku históriu tohto Amerického športu aby aj pre nás laikov bol aspoň ako tak zrozumiteľný aj keď som nikdy k týmto nezáživným závodom nikdy neinklinoval. /55%/ -pre TV verziu ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama