Reklama

Reklama

Architektura 58–⁠89


Věra a Vladimír Machoninovi. Zdeněk Kuna (E03)

(epizoda)
  • Slovensko Věra a Vladimír Machoninovci. Zdeňek Kuna
Česko / Slovensko, 2023, 26 min

Obsahy(1)

Hotel Thermal v Karlových Varech nebo Obchodní dům Kotva. To jsou některé z ikonických staveb architektů Věry a Vladimíra Machoninových. Architektů, kteří odmítli souhlasit s okupací vojsky Varšavské smlouvy. Třetí díl osmidílného dokumentárního seriálu představuje i práce Zdeňka Kuny. (Česká televize)

Recenze (3)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě asi nejbližší díl, protože jsem měl možnost vyslechnout komentovanou prohlídku Thermalu s vnoučaty Machoninových. Fascinující to bylo v tom do jakého detailu byly hotel a jeho vybavení promyšleny. A zároveň smutné, když už je toho dost nenávratně pryč. Jen sedět v těch vysokých červených židlích je požitek a díky KVIFF jsem si to párktát užil. No a kolem DBK se více či méně taky motám celý život. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obchodní dům Kotva v centru Prahy, Dům bytové kultury na Budějovické či hotel Thermal. Všechny tyto stavby ještě stojí a slouží lidem. Zatím. Moc hezky natočený díl, ale o této dvojici by se dalo vyprávět daleko déle. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do háje! Zase se v některých promluvách ztratil podmět! Jen proto, že mám Machoninovy ráda a znám jejich práci, jsem dokázala rozlišit, o kom se mluví. Myslím, že kdyby každý díl byl věnován jen jednomu tvůrci nebo páru, výrazně by to seriálu prospělo. A oni by si ten prostor zasloužili. Jen díky Machoninovým dávám 3*. ()

Reklama

Reklama