Reklama

Reklama

Soukromý život Windsorů - Série 1 (2019) (série)


Válka a mír (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie War and Peace
Velká Británie, 2019, 44 min

Hrají:

Christy Meyer (vypravěč)

Obsahy(1)

Smrt váženého a hluboce respektovaného krále Jiřího V. přinesla Británii kromě smutku také chaos. Jeho následník a zároveň nejstarší syn Edward dal před očekávanou povinností k národům britského impéria přednost lásce k rozvedené Američance Wallis Simpsonové a na trůně se, nekorunován, zdržel necelý rok. Poté vládu předal nepřipravenému a k tomu ještě zadrhávajícímu bratrovi Bertiemu, zvídavému a velmi inteligentnímu muži, jenž očekával od života mnohé, jen ne roli panovníka. Sotva se situace v rodině alespoň navenek trochu uklidnila, stála Británie na prahu II. světové války. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokumentem se táhne tragikomický motiv , kdy britské šlechta během druhé světové války poslala své děti do Ameriky, zatímco Windsorové se ujali vůdcovské role národa, ale ze tří bratrů byl jeden nuácek a párty chlápek. Alžběta II. z toho pak za odměnu vyšla jako nejdéle vladnoucí evropský monarcha. Ke shlédnutí na  https://www.ceskatelevize.cz/porady/14975599739-windsorove-v-soukromi/222382575530003/ ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Král Jiří VI. je na trůně a najde oporu ve svých mladších sourozencích, 2 bratrech sestře? God save the King. Dobové záběry jsou působivé a vůbec by mi nevadilo, kdyby je někdo koloroval. ()

Reklama

Reklama