Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (111)

plakát

Lucky! - Bernie Ecclestone a historie Formule-1 (2022) (seriál) 

Skvělý dokument, který nabízí spoustu parádních historických záběrů. B.Ecclestone byl rozporuplnou osobností, který měl více nepřátel než spřízněných duší. Asi si to uvědomuje a hájí se tím, že jen využíval příležitosti. I v tom je ale jeho význam.

plakát

Bratři Bluesovi (1980) 

Velmi naivní komedie, spíše pro děti, kde jsou hlavní hrdinové mnohem lepšími hudebníky a tanečníky, nežli herci. Osobně mi nejsou ani sympatičtí. To, co tuhle komedii výrazně zvedá jsou pěvecká vystoupení A.Franklin, Raye Charlese, Jamese Browna a C.Collowaye. Jinak bych tomu snad dal jedinou hvězdičku...

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Notoricky známé téma především z tuny různých dokumentů. Ovšem z německého pohledu je to celkem vyjímečné. Zpracování osobnosti Hitlera a jeho okolí mi přišlo celkem důvěryhodné, svědectví jeho osobní sekretářky byl jasný bonus navíc.

plakát

Člověk jako živočišný druh (2020) (TV film) 

Tento typ dokumentu mám zkrátka rád. Dívá se na člověka jako na jeden z mnoha živočišných druhů a snaží se objasnit jeho vyjímečnost.

plakát

Titanic - návrat k mizejícímu legendárnímu vraku (2020) (TV film) 

James Cameron si tu získal moje sympatie. Je to velký dobrodruh. Dokumentů na toto téma bylo natočeno více, tento vzdává hold všem výpravám za vrakem Titaniku a předvídá jeho budoucnost.

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Výbornej film, těžko hledám nějakou slabinu. Promyšlený příběh, nešizené výpravy do 3 dekád amerického velkoměsta. Navíc velmi uvěřitelné herecké výkony, citlivá kamera, zvuk a hudba, která celý příběh podbarvuje. Stopáž je sice brutální - přes 3 a půl hodiny - ale během této doby jsem se vůbec nenudil.  Brutální násilné scény střídaly velmi poetické, z dětství atd... člověk je stále ve střehu. Místy je to dosti naturalistické, ale taková doba prostě byla.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

U filmů Tima Burtona se smiřuji s tím, že nápady a šílená kreativita přesahují vlastní děj. Což ale nemusí být tolik na škodu. Jo a udělat hlavního záporáka jediného černocha (Samuel L.Jackson), to chce v dnešní době odvahu. Sice 3*, ale lepší 3* :-)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Ještě žádné sci-fi ve mne nevyvolalo tak silné emoce, jako 2.díl Duny. Film, na který se vyplatí zajít do kina.

plakát

Kursk (2018) 

Na tuhle story si celkem pamatuju. Hlavně na to čekání, jestli Rusové tu podanou ruku přijmou. Nakonec přijali, když už bylo pozdě. A to ty vztahy mezi západem a Ruskem procházely tím světlejším obdobím. Námět filmu je to výbornej a zpracování se povedlo.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Taková úsporná drama-komedie, kde jsou obě složky v rovnováze. Některé momenty jsou opravdu vtipné, u jiných zamrazí.