Reklama

Reklama

Jeanne du Barry - Králova milenka

  • Francie Jeanne du Barry (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jeanne, mladá dívka z chudých poměrů se zálibou v kultuře i jiných radostech života, díky své inteligenci a půvabu postupně stoupá po společenském žebříčku. Jako kurtizána se stane oblíbenkyní krále Ludvíka XV., který neví o jejím postavení, ale získá díky ní zpět svou chuť k životu. Propukne mezi nimi vášnivé milostné pouto. Jeanne se naproti všem konvencím a správným mravům stěhuje do Versailles, kde její příchod vzbudí na dvoře skandální povyk… (Film Europe)

(více)

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Johnny Depp bude král Ludvík XV.

Johnny Depp bude král Ludvík XV.

21.01.2022

Herec Johnny Depp za sebou má nelehké období. Po nařčeních z domácího násilí z úst bývalé manželky Amber Heard a prohraném soudním sporu s britským bulvárním plátkem The Sun, který ho otevřeně… (více)

Reklama

Reklama