Reklama

Reklama

Spitfire Over Berlin

Trailer
Velká Británie, 2022, 80 min

Obsahy(1)

Je krátce po vylodění Spojenců v Normandii. Americká 8. letecká armáda chystá mohutný denní nálet svých těžkých létajícíh pevností. Před náletem je pověřen mladý pilot Edward Barnes (Kris Saddler) z průzkumné fotografické jednotky RAF vybavené neozbrojenými Spitfiry o provedení průzkumu a kamerového záznamu nad cílem. Vyhodnocené údaje za záznamů mohou zachránit stovky životů, proto je nezbytné, aby se po natočení záznamu dostal v pořádku zpět, a to co nejrychleji. (Big Bear)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Letecke souboje jsou natoceny nizkonakladove, ze nic nevidite a letadla vypadaji jako z komiksu. Hlavni postava je hloupa a do hloubky ji moc nepoznate. Me k dispizici vetsinu filmoveho casu, kdy je stale v kokpitu a mluvi s fotografem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou první. No, nevím co to mělo vlastně být. S náklady za jaké byl film pořízen šlo myslím natočit i s tím co měl štáb k dispozici něco mnohom lepšího. Tohle prostě je jen taková válečná blbůstka pro diváka co o tématu moc neví. Jinak se člověk chytá za hlavu a žasne... Digitální průzkumnej Spit s invazníma pruhama prolétávající na anglickou krajinou byl fajn, o tom žádná. Ta B17 byla strašně, ale strašně umělá i ten kouř, na to se nedalo dívat. Potěšila stodevítka i to, že filmaři měli koule a nechali na ocase svastiku. To už se dneska fakt nevidí, protože e e e. Na FB vám za fotku Mesouna nebo Fokouše (historickou), nebo model ze stavebnice pokud nerozmažete hákáč na ocase klidně dají BAN. Prostě fujky. Přitom ta letadla takto létala. Takže když bude někdo mít doma na zdi vlajku s hákáčem a bude u ní dement hajlovat, klidně ho zatkněte a digitálně vymažte. Ale proč proboha ve filmemch nemůže mít luftwaffe hákáče na kormidlech? Flak byl ve filmu hodně podivný, jako kdyby po pilotovi flusal sám Chuck Norris, jináč si nedokážu vasvětlit ty ohnivé koule po každém výbuchu. Pěknej a zajímavej moment byl ten Němčour při cestě zpět. Jinak to ale byla bída. Chápu snahu tvůrců vzdát poctu borcům od průzkumných leteckých jednotek. To byli fakt machři vybavení často jen štěstím, výškou, kamufláží a lehce nadupanějšími stroji. Mosquito na tyhle akce bylo rozhodně lepší. Jináč fakt létali nad nepřátelské území neozbrojení jen kamerami v křídlech. Když jste byli napadeni stíhači a nepodařilo se vám zdrhnout, smůla. A po průzkumácích se šlo obzvlášť, protože to byla škodná v kurníku. Po nich pak právě přilétaly ve dne svazy amerických fotressů a v noci Stirlingy s Lancama a Halifaxama srovnat ten či onen závod či tovární komplex. Tudíž snaha byla aby se fotky nedostaly tam kde si je objednali. Za mně těmhle borcům samozřejmě taky patří obrovskej respekt. Je škoda, že to tvůrci trochu víc nedoladili. Snahu cením, ale to provedení fakt nestojí za víc než za sva loky kafe z termosky - aha ona je prostřelaná flakem. * * ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film pána Burna je čiastočne venovaný pilotom II. WW, ktorí mali za úkol mapovať územie, kde sa nachádza nepriateľ. Vzal to však príliš umeleckým spôsobom a ten výsledok, vďaka „príbehu v príbehu“, nie je kompaktný. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Reklama

Reklama