Reklama

Reklama

Mr. Good: Záhada jménem Eirik Jensen

(seriál)
  • Norsko Mr. Good? Gåten Eirik Jensen (více)
Norsko, 2022, 3 h 23 min (Minutáž: 44–57 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Strhující dokumentární seriál o nejvýše postaveném policistovi v Norsku, který čelí podezření z pašování drog. Je to muž na svém místě, nebo spíš prachsprostý zločinec? (Netflix)

Recenze (3)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně zajímavá Norská true crime minisérie, která položí spoustu otázek, ale odpovědi dá jen kusé. Je opravdu Eirik Jensen zmetek, nebo je jen poloviční zmetek? A nebo je v tom všem nevinně a odnesl to za všechny křivé policajty, popřípadě je v tom něco víc? To jestli je zmetek nebo ne ví nejspíš jen on sám. Já sem byl celkem přesvědčen že kecá a opravdu udělal to z čeho byl obviněn, nicméně postupem času moje jistota začala polevovat a po skončení si zdaleka tak jistý nejsem...65% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Mr. Good je velice zajímavou true crime minisérií, která představuje širšímu publiku nepříliš známí případ norského policisty, který byl obviněn a následně nedávno odsouzen za pašování drog a přijetí úplatku. Tvůrci první epizodu věnují představení Eirika Jensena, stručně vylíčí jeho dlouhotrvající kariéru u policie a také jeho osobní život. Následující epizody se již věnují stěžejnímu tématu, tedy příběhu, který Eirika ve výsledku stál kariéru a dostal ho nakonec za mříže. Minisérie je vcelku poutavě zpracována, střídají se zde dobové záběry s těmi hranými, samozřejmostí je spousta komentářů od různých více či méně zainteresovaných osob z obou stran barikády. Těžko hodnotit, jak to vlastně celé doopravdy bylo, projekt však nastiňuje hned několik poměrně diskutabilních momentů, které nutí diváka k zamyšlení. Já osobně si ani po shlédnutí netroufnu případ nějak soudit, celý případ je nesmírně komplikovaný a ve vícero ohledech nejednoznačný. Vytknout bych chtěl místy lehkou zaujatost a rovněž fakt, že tvůrci nepřišli s nějakou vlastní investigací či nějakým šokujícím novým zjištěním. Případ je to relativně čerstvý, takže jsem zvědavý, jak to nakonec celé dopadne a zda se Eirikovi a jeho týmu podaří rozhodnutí soudu nějak zvrátit. 7/10. ()

Reklama

Reklama