Reklama

Reklama

Modlit se, poslouchat, neodmlouvat

(seriál)
  • USA Keep Sweet: Pray and Obey
Trailer
USA, 2022, 3 h 15 min (Minutáž: 46–53 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o vzestupu Warrena Jeffse v církvi známé pod zkratkou FLDS a jeho neuvěřitelných zločinech. (Netflix)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

1. část (2022) (E01) 

Rozhovory a vzácná domácí videa. Jak říká ekonom a filosof Tomáš Sedláček kdo by kd věřil, že promítáním domácích videí se dá vydělat tolik peněz. Na FF UK jsem chodil na předmět k již zesnulému psychologovi Mikšíčkovi Hromadné psychické jevy a doporučuji si koupit jeho stejnojmennou knížku. Je zde kapitola o sektách, církvích, denominacích, kultech. ()

2. část (2022) (E02) 

Církev zde připomíná Taliban. Jak říká profesor a přírodovědec Vladimír Komárek USA vás přijmou , pokud věříte v Boha Dolar. Pak si můžete věřit ve své podbohy. A zde dolary z otrocké práce členů polygamistické církve jen tečou. "Měnou říše je mladá nevěsta" dozvíte se. Ale každý hrozný režim má něco pozitivního. Za fašistů byla nejlepší ochrana zvířat. Za komunistů vzkvétala poezie. A tato církev má úžasnou populační politiku. Členka měla ve 24 letech šest dětí, zatímco středostavovská bílá americká rodina měla v té době v průměru jedno dítě, takže nyní jsou již v USA v menšině. Vymírající EU by tak nemusela doplňovat obyvatelstvo z Afriky a arabských zemí. ()

Reklama

Reklama