Reklama

Reklama

Kenka karate kyokushinken

  • USA Champion of Death
všechny plakáty
Trailer

Recenze (8)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film vychází stejně jako film Fighter in the Wind (2004) ze skutečného života zakladatele jednoho z nejtvrdších bojových stylů. Je to stará klasika, ovšem zachraňuje ji zejména úžasný a jako vždy neuvěřitelně charismatický "karate řezník" Sonny Chiba. Film jako takový má velice špatný scénář, chvílemi naprosto otřesnou kameru, divák někdy vůbec neví, co se na obrazovce děje nebo kamera zabírá jen polovinu toho, co by měla, nezabírá celé postavy apod. Soubojů film obsahuje klasicky spousty a jsou to opět tvrdé karate souboje, kde protivníci většinou odpadají po dvou zásazích. Naprosto úžasný je souboj s býkem, to jsem opravdu nechápal, jak tohle natočili. Ani v jedné scéně se neobjeví žádná replika býka ani dublér Sonnyho. Film mívá také někdy neoficiální název "Bullfighter". Zakladatel kyokushinkai karate byl známý tím, že lámal kosti, drtil lebkly a když už nemohl najít soupeře, který by se mu mohl rovnat, trénoval se na jatkách tak, že porážel býky úderem ruky... Klasická japonská karate řezničina pro milovníky bojových umění a Sonnyho. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem nebral Sonnyho Chibu moc vážně. Jako herec je druhořadý, a ve spoustě scén ve filmech, kde mává mečem (zde ne), působil docela nejistým dojmem. Třeba ve Streetfighterovi byl sice pořádně drsný, ale pomáhal si tak předrsonštělými škleby, že jsem se skoro musel smát. Zde je konečně jeho parketa. Hraje uznávanou historickou postavu, zakladatele tvrdé větve kontaktního karate, Oyamu. Nicméně děj vychází z komiksového zpracování (čti mangy), kde je Oyama poněkud šíleně a bohužel tupě zdémonizován. Jeho životní příběh je ořezán o prakticky veškeré reálné události a logiku (a kdyby se závěr opravdu stal, byl by považován za jednoho z nejhorších masových vrahů na světě). Zajímavé je, že Sonny Chiba je docela obstojným žákem Oyamy z reálného světa, a vypadá velice, velice přesvědčivě. No, 4 hvězdy jsou možná až moc, všichni herci včetně Chiby jsou otřesní, nicméně nálož opravdu dobře podaného karate zvedá dojem. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

První díl z trilogie o Masutatsu Oyamovi, zakladateli stylu Kyokushin, na základě mangy „Karate baka ichidai“. Je to však také pocta Sonnyho Chiby svému učiteli karate. Příběh se odehráva po skončení druhé světové války. Film nepopře určitou naivitu, je však drsný a někdy zbytečně násilný. Bojové scény jsou velmi realistické, málokdy vydrží některý protivník více než dvé rány. Chybí mi docela zmínka o samotných učitelích mistra Oyami. Naštěstí je zde láska a dobové reálie z Japonska okupovaného Američany dodávajicí příběhu pravdivost. 70 % ()

stub 

všechny recenze uživatele

Klasická Chibova karate řežba, tentokráte o Masutatsu Oyamovi (jeho učiteli; zakladateli a propagátorovi stylu Kyokushin), podle scénáře Norifumi Suzukiho, na jehož poměry je film překvapivě málo úchylný (pro nezasvěcené: autor je znám psaním a režírováním výjimečně poťouchlých akčních pinku o yakuza ženách apod.) Nakolik se snímek drží skutečnosti je těžké posoudit, příběh jako takový však příliš dobájený není. Chiba opět dokazuje, že je sice jen průměrným hercem, avšak zcela fenomenálním kaskadérem, bojové scény jsou jako vždy na úrovni, velmi realistické a občas i vtipné, ruční eliminace býka natočená s živým býkem (a živým Chibou:) je perfektní (pro klid ochránců zvířat: ve filmu nebyt reálně ubit ani jeden býk;)). Pokud si celá trilogie udrží standard jedničky, budu spokojen. Za vychutnání stojí také poněkud úsměvná hudba:) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Opäť veľmi béčkové spracovanie (kamera, dialógy) s rýchlo zabudnuteľným príbehom. Iba sympaťák Sonny (ktorý síce všetko povyhráva, ale dojmom pôsobí ako looser), a jeho na tú dobu parádne karate stoja za to. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní řež. Příběh mě sice moc neoslovil (ani jsem to pravda nečekal), ale co stojí za zhlédnutí jsou souboje, které se mi dost líbily. Karate (nebo obeeně bojovým sportům) pranic nerozumím, ale takle nějak si představuju realistický zápas. Žádné tanečky, jedna max. dvě rány a šmitec. Můj první film se Sonnym Chibou a musím uznat, že má šmrnc. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným Sonnyho filmům, které jsem viděl, je tenhle podstatně vážnější. I když mě nezaujal tolik, jako ostatní, stále má své kvality. Jsem zvědav na další dva díly. 7/10 ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

První část Masutatsu Oyama trilogy. Jako poctu učiteli bych to snad ani nebral, a když, tak velice svéráznou, chibovskou.. Hrdina propaguje full-contact karate všemi prostředky, výsledkem je asi 50 mrtvých. Hodně mi vadí roztřepaná kamera. Některé scény vypadají, že je kameraman točil v běhu a navíc mobilem. Roli výrazného protivníka, v oyamovkách stejně jako v trilogii Streetfighter, bravurně zvládl Masashi Ishibashi. ()

Reklama

Reklama