Reklama

Reklama

Mám elektrické sny

  • Francie Tengo sueños eléctricos (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva (Daniela Marín Navarro) nedokáže přijmout fakt, že její matka chce renovovat dům a zbavit se kočky, která po jejím rozvodu dezorientovaně čůrá všude možně. Eva chce jít bydlet k otci, který, dezorientovaný stejně jako kočka, prožívá druhou pubertu. A Eva ho následuje, zatímco on se snaží znovu naplnit svou touhu stát se umělcem a najít lásku. Ale poznenáhlu Eva objevuje zuřivost, která v otci hlodá a kterou, aniž by to věděla, po něm zdědila. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (5)

freddy 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka rozpolcená mezi matkou, s níž žije a otcem, jehož svobodomyslný život jí imponuje. Zatímco s matkou se dusí, s otcem jí pojí zvláštní až toxický vztah, kdy nemůžou být spolu ani bez sebe. A tak nezbývá než čekat, co přinese další den. Tenhle film byl z mého pohledu velmi zvláštní. Bylo velmi těžké vůbec se vcítit do konání jednotlivých postav a pochopit je, a vlastně mám pocit, že se mi to ani nepovedlo. Jejich svět je natolik odlišný od všeho, co znám či co si dovedu představit, že vlastně přemýšlím, co tím chtěli autoři sdělit. Jistě, zachycení každodenního se potýkání s vlastní existencí a sexuální probouzení v případě dívky a touha kompenzovat si ztracené mládí a užívat si života v případě otce je asi tím správným vodítkem, jak film vnímat. Ale celé je to takové divné, skoro až šílené. S tímhle filmem prostě mám problém. Hodně zvláštní zážitek. [29. Art Film Fest Košice] ()

ZadaraDoKina 

všechny recenze uživatele

Syrový energický debut, drama o domácím násilí, rodinných poutech, probouzející se sexualitě i poezii, která jediná dokáže zachytit paradox lásky ukrývající se pod příkrovem náhlých výbuchů agrese. Realistický příběh plný agrese i citu končí naději dávajícím závěrem. Končí  nečekaně: s vtipem, úsměvem a příslibem prolomení takřka beznadějně uzavřeného kruhu násilí. Skvělé! Film jsem viděl v Locarnu (2022), kde se účastnil tamní mezinárodní soutěže. Získal cenu za režii, cenu za mužský i ženský herecký výkon.  Film patřil mezi ty, které jsme v rámci ekumenické poroty zvažovali ocenit alespoň zvláštním uznáním. ()

Reklama

Sirius_Demek 

všechny recenze uživatele

Film byl v roce 2022 součástí hlavní soutěže (Concorso internazionale) mezinárodního filmového festivalu v Locarnu a byl oceněn cenou za nejlepší herečku a herce a režisérka Valentina Maurel získala také cenu za režii. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Chápala jsem o co jde,ale byla jsem zhnusená.Věčně počůraná kočka i sestra Evy ,která očichává sestru,kočku a i sama sebe .všude neskutečný bordel a pomatený fotr a ve finále je i máma nějak chycená. ..běžte s tím do háje. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film volně vychází z režisérova vlastního života. (Johnny.ARN)
  • Premiéra proběhla v Kostarice 22. března 2023 v kině Cine Magaly. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama