Reklama

Reklama

Dvojčata

  • Česko Dvojčata – zmrzlina může být nebezpečná (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvě sestry, jednovaječná dvojčata, žijí zcela odlišné životy a pohlížejí na sebe z úplně jiných perspektiv. Jedna je bohatá žena v domácnosti s novorozencem, druhá lékařka s nízkými příjmy, ale v čerstvém vášnivém vztahu. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

rivah 

všechny recenze uživatele

ZMRZLINA MůŽE BÝT NEBEZPEČNÁ...Adél pracuje jeko málo placená lékařka-radioložka v nemocnici, zatímco její jednovaječné dvojče Éva vychovává s manželem podnikatelem ve velmi dobrých podmínkách dvouměsíčního syna. Obě vidí život té druhé z různých perspektiv. Tento konfliktní vztah nabere nečekaný směr, když do něj vstoupí Ákos. Zpočátku se zdá, že jen prohlubuje odstup mezi dvojčaty, ale právě díky jeho vlivu začnou hledat k sobě cestu.(max.50%) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Debutujúci film režisérky Fanni Szilágyi „Veszélyes lehet a fagyi“ pravdepodobne nebude vhodný pre každého filmového diváka. Jednovaječné dvojčatá (Adél a Eva), a predsa len tak rozdielne osobnosti – snímok, medzi inými, mapuje ich spoločný (sesterský) vzťah, ktorá je okorenená láskou a problémami v rodine Evy. Film rozdelený na dve časti – v tej prvej vidíme udalosti z pohľadu Adél, v tej druhej z pohľadu Evy, tvoriaci v podstate jeden celok. Film z hereckej stránky drží pohromade Natsa Stork, ktorá dvoj-rolu zvládla na veľmi solídnej úrovni. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Reklama

ezop1012 

všechny recenze uživatele

Film je v originálnom znení trocha drsnejší, chýba alebo zámer prekladu, skôr zámer. Filmu nemám, čo veľmi vytknúť, snáď len to, že sa tvorcovia asi v niektorej scéne inšpirovali filmom Fontána (2006), a potom skončil s otvoreným koncom. P.S. Občas by ma zaujímalo, prečo distribútor mení pôvodný názov filmu ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Wow. Na tohle musíte mít klid, náladu a otevřenou mysl. Obraz současné společnosti jako vyšitý. Na jedné straně máme trošku rebelující, ale plně svobodné dvojče, které pracuje, pomáhá lidem i "přes čas". Chybí jí však vztah a vidina lepší budoucnosti je nejistá. Na druhé straně její sestra v roli poslušné manželky úspěšného podnikatele a matky, jejíž úlohou je pouze kojit (když to jde) a starat se o domácnost. Manžel vydělává a ovládá každý její pohyb a téměř i každé její slovo. Obě nejsou šťastné, ale ta první má aspoň pořád na výběr. Ta druhá už si vybrala. Peněz jako želez, ale vztah a opravdová láska se dávno proměnil na byznys. Obě si něco závidí, obě tak trochu spolu soupeří, ale přesto se mají rády, třebaže si to jen těžko přiznávají a nedávají najevo. Myslím si, že tenhle film hodně lidí nedokouká. Nebo jinak. Myslím si, že tenhle film hodně manželských párů nedokouká a úspěšní podnikatelé s manželkou v roli služky budou z kina přímo utíkat. Pravdě se těžko dívá do očí, když je člověk srab. Takže povinně dokoukat, popovídat si o tom a začít na tom dávno ztraceném vztahu plném ("teď nemám čas, nechci, teď na mě nemluv, nech mě být") pracovat pánové. P.S.: Pro editory na ČSFD. Tohle je psychologické drama jako vyšité, tak nevím proč je film zařazený v kategorii romantický / komedie. To snad nemůžete myslet ani ze srandy. Polovina dvojic co na to půjdou jako na komedii skončí rozchodem/rozvodem. Ale tak aspoň to bude dobrá terapie šokem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama