Reklama

Reklama

Zapomenuté válečné linie

(seriál)
  • Česko Zapomenuté příběhy 2. světové války (více)
Kanada, 2022, 6x53 min

Režie:

Daniel Oron

Obsahy(1)

V letech, která následovala po vítězství Spojenců ve druhé světové válce, zaznamenávali historici hrdinství i těžký úděl pozemních vojsk, námořnictva a letců - jejich vítězství, prohry, oběti a pomalý posun směrem k vítězství. Tyto příběhy definovaly celou generaci, ale nejde o celý příběh. Od konspirací po tajné operace se zdá, že některé části vyprávění vyklouzly z naší kolektivní paměti. Nyní se vydáme na cestu, abychom zaplnili mezery mezi těmito známými a dobře zdokumentovanými událostmi a osvětlili válečné úsilí, o kterém jste nikdy neslyšeli, a odhalili tak pravdu o zapomenutých frontách druhé světové války. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shledl jsem paty dil Pegasus Bridge o největší mystifikační akci ve válce vylodění v Normandii a díl šestí Parník Cap Arcona, jehož potopení je obestřeno tajemstvím na Ceske televizi. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o těch méně známých operacích WW2. Zasvěcené komentáře jak historiků, tak novinářů mi zase rozšířily obzory. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Příkladná ukázka vzorné dokumentární tvorby, která navíc nepostrádá demokratickovlastenecký patos a vůči skandinávskému národu vyvolává nejhlubší úctu a plný respekt. Čím je poznání úplnější, tím je také působivější a přesvědčivější. Kanadští tvůrci zaslouží uznalý potlesk. ()

ChickenPate odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z řady rychlokvašných dokumentů plných nepodložených teorií a spekulací od odborníků, které režisér posbíral bůhvíkde. Viděl jsem půl jednoho dílu a to mi stačilo. Nechci se dívat na dokument, kde mi bude někdo tvrdit, že Němci chtěli dostat Velkou Británii do doby kamenné. Další perla bylo tvrzení, že v Bitvě o Británii měli Angličani jen hrstku pilotů. Podle wikipedie měla VB v polovině roku 1940 k dispozici 9.000 pilotů a Němci pro tuto bitvu shromáždili 1.450 pilotů. Takže čerpat informace z tohoto dílka je značně zvrácené. ()

Galerie (132)

Reklama

Reklama