Reklama

Reklama

Nejhlubší nádech

  • Velká Británie The Deepest Breath (více)
Velká Británie / Irsko / USA, 2023, 108 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Rekordmanka v potápění bez kyslíku a odvážný profesionální potápěč dají v sázku všechno, aby se zapsali do historie tohohle extrémního sportu, který je pro ně vším. (Netflix)

Recenze (58)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem nebyl připraven. Dokumenty Netflixu jdou, ale tohle je jiná liga. Zřejmě za to může i studio A24, protože Nejhlubší nádech je zkrátka naprostá pecka. Už neotřelé téma freedivingu je samo o sobě velkým lákadlem. V kombinaci se skvělou technickou stránkou navíc snímek nejednou nabízí momenty, kdy člověk na chvíli přestane dýchat s potápěči. Díky postupnému a perfektně zvolenému dávkování informací je snímek jednak dost naučný a jednak ani na okamžik nenudí. Na tom má podíl i dost osobní pojetí vyprávění, které zpočátku vyvolává otázku, o kom vůbec dokument je, a posléze určitou nejistotu ohledně toho, za jakým účelem vlastně vznikl. Kdo o tématu nic neví (což bude hádám většina), bude pravděpodobně stejně jako já v napětí až do konce. Co se týče samotného finále – nevím, zda ve mně někdy v životě vyvolal dokument takhle silné emoce. Jeden z nejlepších filmových zážitků roku. 10/10 ()

Fakof 

všechny recenze uživatele

Skutočne silný dokument, odvážim sa povedať, že ide o ten najlepší/najkrajší dokument aký som kedy videl, Netflus a A24 sa znova tromfli. Vieme, že Netflix robí veľmi kvalitné dokumenty a v prepojený s kvalitou a originalitou A24 sme dostali túto nádheru. The Deepest Breath exceluje profesionálnymi zábermi počas celej dĺžky filmu, hlavne úvodná scéna, tá bola parádna. Za dokument som veľmi rád, totiž to som fanúšik Freedivingu ( nieže by som tento šport robil, no vždy ma fascinoval spoločne so surfingom, a hlavne ľudia, ktorý robia tieto športy mi pripadajú byť fakt uvoľnený, na nič sa nehrajú ). The Deepest Breath odporúčam pozrieť každému, nielen pre kvalitu svojich záberov ale hlavne pre zachytenie spoločného puta, ktoré mali títo dvaja zamilovaní ľudia. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Sice jsem o dokumentu četla a tím pádem jsem věděla co se stane, ale přesto mě to vážně rozsekalo. Podvodní záběry byly úchvatné a při soutěžích jsem se dusila jak jsem zadržovala dech a vůbec nechápu jak to dokážou. Na něco jsem byla připravená díky mé milované Magické hlubině. Tady je to, ale syrovější páč to je dokument a záběry na ty šílence po vynoření a v bezvědomí byly opravdu silné až brutální. Na závěr jsem si poplakala a o to víc mě mrzelo, že jsem se do Blue Hole nemohla letos v říjnu podívat. Každopádně jsou freedivingři blázni, ale možná jim jen závidím...Za mě užaslých 100% ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

Freediving je další z mnoha šílených rizikových sportů. Na jednu stranu ty lidi neskutečně obdivujete pro to co umí a pro jejich odvahu se postavit takovýmu riziku. Na druhou stranu ale proč by to někdo dělal, když je tolik sportů, kde se nemůže nic stát. Bylo to fakt super, záběry, příběhy postav. Jinak super rekordy, je to obdivuhodný, prostě 104 metrů. Já se potopím 2 metry a už mi dochází kyslík :D Musíme všichni uznat Netflixu, že na ně nikdo s dokumenty nemá. ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi priebeh celého dokumentu. Poukazujú na to, že potápať sa do takej hĺbky nie je len tak, ale chce to veľa úsilia. Stále mi beží v hlave myšlienka, že keď sa pohybuješ tak dlho na hrane života a smrti, tak to začneš brať v sebe ako, že si nesmrteľný. Nič sa mi nemôže stať. A to je ten bod zlomu, kedy preceníš svoje schopnosti a už žiaľ nie je návratu späť. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Film sa premietal v sekcii špeciálnych premiér na Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov v Kodani 2023. (Arsenal83)
  • Scenáristka/režisérka Laura McGann bývala len cez ulicu od otca potápača Stephena Keenana, ktorý hrá kľúčovú rolu v tomto dokumente. Túto skutočnosť zistila, až keď začala pracovať na tomto projekte. (Arsenal83)

Reklama

Reklama