Reklama

Reklama

Nejhlubší nádech

  • Velká Británie The Deepest Breath (více)
Velká Británie / Irsko / USA, 2023, 108 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Rekordmanka v potápění bez kyslíku a odvážný profesionální potápěč dají v sázku všechno, aby se zapsali do historie tohohle extrémního sportu, který je pro ně vším. (Netflix)

Recenze (58)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Nejhlubší nádech je strhující výpravnou dokumentární podívanou, která zavede diváka do tajů extrémního sportu zvaného freediving. Film však není natočený sterilně a nezajímavě, ale přesně naopak. Pohledem freediverky Alessie Zecchini a jistícího potápěče Stephena Keenana přináší epický a srdceryvný příběh nejen o tomto sportu, ale taktéž o životním stylu, lásce a hrdinství. Všechna tato témata dohromady smíchají prvotřídní koktejl plný intenzivních a niterných pocitů, který by byla velká škoda neokusit. Prozatím nejlepší dokument roku 2023! Plná palba a velké doporučení všem. 💯 (20.07.2023) ()

Shaddy1 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem tohoto sportu a téměř nic jsem o něm před shlédnutím dokumentu nevěděl. Držet dech pod vodou zkouším maximálně ve vaně a to ještě v přítomnosti další osoby - safety first! Netflix potvrdil, že dokumenty umí a tento nabídne podívanou pro silnější povahy. Spoiler: dokument obsahuje spousty lapání po dechu, oživování, bezduchých výrazů a jinak polomrtvých lidí. Tento sport, chcete-li životní styl doporučuje 9 z 10 feťáků. ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem nebyl připraven. Dokumenty Netflixu jdou, ale tohle je jiná liga. Zřejmě za to může i studio A24, protože Nejhlubší nádech je zkrátka naprostá pecka. Už neotřelé téma freedivingu je samo o sobě velkým lákadlem. V kombinaci se skvělou technickou stránkou navíc snímek nejednou nabízí momenty, kdy člověk na chvíli přestane dýchat s potápěči. Díky postupnému a perfektně zvolenému dávkování informací je snímek jednak dost naučný a jednak ani na okamžik nenudí. Na tom má podíl i dost osobní pojetí vyprávění, které zpočátku vyvolává otázku, o kom vůbec dokument je, a posléze určitou nejistotu ohledně toho, za jakým účelem vlastně vznikl. Kdo o tématu nic neví (což bude hádám většina), bude pravděpodobně stejně jako já v napětí až do konce. Co se týče samotného finále – nevím, zda ve mně někdy v životě vyvolal dokument takhle silné emoce. Jeden z nejlepších filmových zážitků roku. 10/10 ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(20D4/2024) / Nechce sa mi to tu veľmi rozoberať, ale mám proste problém pochopiť motiváciu ľudí ktorí sa chcú napríklad ponoriť čím hlbšie do vody, alebo vyliezť na najvyšší kopec. Z toho vyplýva, že sa mi ťažko stotožňovalo s ľuďmi v tomto dokumente. Čo ale viem oceniť, je kvalita dokumentu a musím povedať, že The Deepest Breath je dramaturgicky a scenárom jeden z najlepších dokumentov čo som kedy videl. Nehovoriac o technickom aspekte. Netflix a A24 je zaujímavé spojenie. (8/10) ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi priebeh celého dokumentu. Poukazujú na to, že potápať sa do takej hĺbky nie je len tak, ale chce to veľa úsilia. Stále mi beží v hlave myšlienka, že keď sa pohybuješ tak dlho na hrane života a smrti, tak to začneš brať v sebe ako, že si nesmrteľný. Nič sa mi nemôže stať. A to je ten bod zlomu, kedy preceníš svoje schopnosti a už žiaľ nie je návratu späť. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Film sa premietal v sekcii špeciálnych premiér na Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov v Kodani 2023. (Arsenal83)
  • Scenáristka/režisérka Laura McGann bývala len cez ulicu od otca potápača Stephena Keenana, ktorý hrá kľúčovú rolu v tomto dokumente. Túto skutočnosť zistila, až keď začala pracovať na tomto projekte. (Arsenal83)

Reklama

Reklama