Reklama

Reklama

Napoleonova válečná kořist

(TV film)
  • Francie Le Trésor de guerre de Napoléon (více)

Obsahy(1)

Píše se červen 1940 a Paříž je okupována Němci. V atmosféře šoku dochází k masivnímu rabování, přičemž jedním z jeho hlavních cílů jsou válečné trofeje Napoleona I... Od prvních dnů nacistické okupace Francie se Němci snaží ukořistit co nejvíce cenností, zvláště takových, jež mají ve své historii nějakou spojitost s jejich domovinou. Právě proto mizí z Invalidovny a jejího vojenského muzea významná část sbírek zahrnující zbroj, děla, meče, pušky, štíty a další předměty válečného umění pocházející z Napoleonových vítězných válečných tažení. Podařilo se Francouzům ukrýt před Němci nejcennější poklady, a především najít a získat uloupené skvosty po skončení 2. světové války zpět? (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Do vypršení auftorských práv k přehrání v archivu České televize https://www.ceskatelevize.cz/porady/14588308936-napoleonova-valecna-korist/ ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Umelecké pamiatky boli vždy terčom záujmu a vojnovej koristi a nie je to nič zvláštne. Keby napríklad Napoleon "neulúpil" z Egypta Rosettskú dosku, tak dodnes nemáme hieroglyfy možno rozlúštené. Takže v tom pozitívum a hoci sa tu spája len Napoleona  Hitler, netreba zabúdať, že najväčší lupiči všetkých čias sú na ostrovoch incestu a artefakty v Britskom múzeu v Camdene tiež nie sú vo veľkej miere britské. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama