Reklama

Reklama

Porodní asistentky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaký je každodenní život porodních asistentek? Kamarádky Sofia a Louise se poprvé v praxi setkávají s profesí, o níž se říká, že je tou nejkrásnější prací na světě. Kromě zázraku nového života však často také narážejí na těžkosti spjaté s obrovskou zodpovědností, na neúprosné, hektické nemocenské prostředí a občas i smrt, díky nimž si častokrát sáhnou na dno. Pronikavá a nesmírně empatická výpověď o životě těch, jejichž klíčové společenské poslání drtí nefunkční zdravotnický systém, má osobní i politický přesah. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

kajas 

všechny recenze uživatele

Drama dokumentárního stylu diváka přivede na urgentní porodnické oddělení, kde se zdejší lékaři a porodní asistentky za celou směnu prakticky nezastaví. Dvě hlavní hrdinky, které na začátku filmu na oddělení nastupují, mi nebyly příliš sympatické, ale jak se dozvídáme z mnoha náznaků, jejich práce je nejen psychicky náročná, ale také finančně nedoceněná - to je tedy hlavní poselství celého projektu. P. S. Pokud máte těsně před porodem, možná se raději nedívejte, některé scény jsou hodně explicitní :). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw! Tak to bolo rozhodne obdivuhodné a inšpiratívne. Aj keď to nemalo v podstate žiadnu epickú rovinu a pôsobilo to skôr dokumentárnym dojmom, tak to prostredie pôrodnice prinieslo kopu zaujímavých a fascinujúcich situácií - niektoré s dobrým koncom, no zčasu načas sa tu vyskytli aj komplikácie. Pre človeka, ktorý nie je do takéhoto prostredia zainteresovaný, tak to bol určite zážitok. Pôrodné asistentky si zaslúžia obrovský obdiv! Jediná postava z celého filmu, ktorá mi výslovne vadila, bola premotivovaná Sofia. Ale inak milé prekvapenie. ()

Reklama

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

KVIFF57: Film o vážném problému nedostatku porodních asistentek. Porod je tak silný ale i křehký okamžik v životě, že vidět všechny možné problémy, které se odehrávají v nemocnici, to diváka dostane. Líbili se mi obě začínající asistentky, které si zažijí svoje a obě se s těmi prožitky vyrovnávají jinak, jednu to posílí druhou naopak semele. Vidět ten stres a spěch, který pracovníci v porodnici prožívají, to to s vámi opravdu pohne. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Od názvu som očakávala zaujímavý film. Pri sledovaní ma však neustále napádali myšlienky, že v takom uponáhľanom, chaotickom a ukričanom prostredí by som určite rodiť nechcela. Radosť z nového života, alebo smútok z toho, ktorý sa nepodarilo zachrániť, dojem z filmu nenapravilo. Vzhľadom na množstvo autentických záberov počas pôrodu, by bol vhodný skôr ako inštruktážne video pre nové pôrodné asistentky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Viac hraný film než dokument, ktorý má upozorniť na to, aký je ťažký život súčasných babíc a babičiakov, všade na oddelení panuje chaos, kolegovia na seba kričia ako nepríčetní a keď na to príde, kričia aj na pacientky, pričom v tom povzbudzovaní "Tlačte, tlačteeee!" krik z pôrodných bolestí ani nepočuť, našťastie dajú priestor dieťaťu, aby dalo o sebe vedieť a zakričalo aj ono. Ale, keď majú voľnejšie, urobia si tortu s podobizňou ženského orgánu aj s klitorisom, super zábava veru. Obávam sa, že pri tom pozeraní sa na ustavičné hádky medzi personálom, čo i len desaťminútové pozretie filmu výrazne obmedzí chuť žien k materstvu, lebo dostať sa na takéto oddelenie to je veru o hubu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Scény porodu se natáčely s rodinami, které s natáčením souhlasily. Filmaři čekali, až jim zavolají, a spěchali do porodnice, aby je natočili. Rodiny si později porody přehrávaly s herci. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama