Reklama

Reklama

Modlitba za Armagedon

(festivalový název)
  • Norsko Praying for Armageddon
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek odhaluje mechanismy stojící za oslabováním demokratických principů ve Spojených státech skrze evangelický fundamentalismus. Náboženské skupiny a populární televizní pastoři hlásají příchod konce světa přesně tak, jak se píše v Bibli. Jeho počátky přitom vidí v koronavirové krizi, nepokojích na Blízkém východě i potenciálním rozvoji práv LGBTQIA+ lidí. Zkoumání vlivu náboženského fundamentalismu na přední politické činitele a činitelky a jejich zahraniční politiku přitom vyvolává nepříjemnou otázku: co se stane, když proroci konce světa našeptávají politikům, kteří mají moc jej uskutečnit? (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1)

ZadaraDoKina 

všechny recenze uživatele

Maximálně znervózňující film ukazující, jak jsou lidé manipulovatelní, ovládaní strachem a touhou po moci. Ukázka zneužitého náboženství. Naprosté šílenství radikálních evangelikálů, té části Ameriky, která využívá Trumpa ke svým vlastním cílům. Trump se samozřejmě rád nechá zneužít, protože mu to přihrává další potřebné voliče. V konečném důsledku ale vyhrávají evangelikálové, protože těm (některým rozhodně) jde skutečně o co nejrychlejší "zařízení"/umožnění  druhého příchodu Krista na zem. Hrůza. ()

Galerie (24)

Související novinky

Blíží se 27. dokumentární Ji.hlava!

Blíží se 27. dokumentární Ji.hlava!

18.10.2023

Přípravy na dokumentární událost podzimu jsou v plném proudu! Program nabídne více než tři sta padesát filmů. Mimo jiné přinese objevnou retrospektivu bratří Mélièsových a Václava Táborského, obrazy… (více)

Reklama

Reklama