Reklama

Reklama

Americká štvanice: Útok na Bostonský maraton

(seriál)
  • USA American Manhunt: The Boston Marathon Bombing
Trailer
USA, 2023, 2 h 58 min (Minutáž: 53–63 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Archivní záznamy, děsivé rekonstrukce a exkluzivní rozhovory vrhají nové světlo na tragédii, která ochromila celé město. A taky na dva bratry, kteří v ní měli prsty. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

janmatys 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, vypovídající, jako spousta jiných dokumentů na NF, o neschopnosti a nekompetentnosti amerických policejních složek. Tyto jsou schopny vystřílet v obydlené oblasti skoro 400 kulek naprosto bez důvodu, a ohrozit tím stovky nevinných lidí. A aby toho nebylo málo, v konečně fázi jim společnost ještě tleská, zpívá a všichni mavaji vlajkami jako magoři a vykřikují "USA". Člověka to pouze utvrdí v názoru, že většina obyvatel tohoto národa nemá tušení, co se jim děje přímo pod nosem. A ty jejich proslovy na veřejnosti, to je vážně k zblití. Jistě, použití bomb při maratonu je nestoudné a zavrženíhodné, nicméně je to ničím v porovnání s tím, co se v této zemi děje, a jak se vláda chová k menšinám (všichni víme, jak to má černošská komunita). Nejdříve jednají než se ptají, a pak se reakcím diví. Všem na světě by chtěli radit, ale nejsou schopni si zamést před vlastním prahem. Ano, je třeba osvobodit všechny, co sedí na nerostné bohatství, a že je to na území jiného státu, to už zase tak nevadí. Nikdy nezapomenu tu legendární hlášku "udělali jsme tu několik vrtů, a patrně je tu ohrožená demokracie" - to myslím hovoří za vše. Závěrem zase Amerika (a Boston) oslavuje sama sebe, opravdu překvapení. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Dookola ohratá platňa - ďalší čečenskí moslimovia emigrovali do Ameriky, aby zneužili jej štátny systém, a potom vyhodili tristo ľudí do vzduchu. Jeden hromotĺk boxer, a druhý jeho brat - šteňa a zmrd. Keď sa im nepáčil systém, ktorí im umožnil pokojný život, mali páliť do piči naspäť tam, odkiaľ prišli, a nie furt zháňať v rámci džihádu bomby. Dokument bol spracovaný asi dobre, ale pomerne nudný kvôli neustálemu tliachaniu všetkých možných ľudí. Mimochodom asi tisíc policajtov nasadených na hľadanie jedného človeka, ktorého totožnosť už poznali, pritom ho našiel v loďke jej majiteľ, že je tam krv a nejaké telo - tak to je nonsens. Však obyčajný človek, ktorého okolie už prehľadali, a nenašli, zavolal na políciu, že aha, tu je! By som im nerobila chodník slávy, ale ich vypískala. ()

Reklama

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Dokument je v Netflix lepším standardu, 3 díly jsou adekvátní, vše je realistické a přehledné. Takže dobrá filmařská práce.     Jiný příběh je už práce policie - tvl. ti se chovali jak tlupa neurotických, zfetovaných amatérů, kde hlava neví co dělá ocas. Na toho mladšího bratra vystřelili celkem ve dvou přestřelkách 320 nábojů(!!!)(z první jim po jejich cca 200 výstřelech ujel(!!) a  to druhé byla už jen jednostranná střelba policie) a on byl potom ještě schopen sám vstát!!! Pak se schovával asi 100 metrů od opuštěného auta a 2500 policistů ho nenašlo??? V první přestřelce mezi domy plnými lidí trefovali dětské pokoje, ložnice, vchody do domů, jen toho zmetka nikdo netrefil!!! No a v dokumentu pak sedí tlustý sebevědomý amík a vykládá how they did an excellent job??? Jo tak hovno! ()

Froschyankee 

všechny recenze uživatele

Policajný clusterfuck. Daj policajtovi strelnú zbraň a pravomoc strielať, kedy sám uzná za vhodné a každý problém vyrieši, neprekvapivo - prestrelkou. Inak celkom dobrý vhľad do osobných životov oboch bratov a genéza ich premeny na teroristov. Tradične zbytočný patriotický pátos na konci posledného dielu samozrejme nemohol chýbať. (60%) ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Multi kulti, kulti multi. American dream, ktery nezadržitelně proniká přes západ i do Evropy. Aniž bychom si to uvědomovali, do pár let budeme multikulturně obohacování na pravidelné bázi. Belgie, Francie a Velká Británie už to obohacení prožívají týden co týden. Všichni ti sráči, kteří tohle umožňují nebo dokonce i schvalují, by měly být multikulturně obohacení doprdele bandou multikulturnich kozomrdů. Sráči. Sráči. Sráči. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama