Reklama

Reklama

Jak být za vodou

(pořad)
  • USA How to Get Rich
Trailer
Reality-TV / Dokumentární
USA, 2023

Účinkují:

Ramit Sethi

VOD (1)

Obsahy(1)

Peníze nad námi sice mají velkou moc, ale to se může klidně změnit. Odborník na finance Ramit Sethi pomáhá lidem po celých Spojených státech prožít opravdu bohatý život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

vikino1 

všechny recenze uživatele

Americko-indickej Polreich chodí po lidech, co si neumí spočítat "má dáti - dal" a snaží se je naučit jak s penězma. Bohužel do hloubky to moc nejde, takže průměrná česká rodina, co musí vyjít z 25000,- měsíčně se z toho moc nedoví. Maximálně to, že v LA žije pijavica, co dostává půl mega mesíčně, žije sama se 4ma psama a půl mega ji nestačí. ()

HellFire

všechny recenze uživatele

Ramith Sethi je odborník na svém místě, ale už podle první epizody to bohužel vypadá, že tady se nebudou řešit až tak finance, ale Netflix se z toho spíš snaží udělat velkou show. Proč jinak musíme řešit finance rodiny, která vydělává přes milion dolarů ročně a manžel má pochopitelně depku z toho, že ho živí manželka (protože žena nepochopí, že muž nenachází uspokojení ve výchově dětí, to je naopak výsada žen; takže když mám doma ženu-bossa, která nosí domů milionovou výplatu, muže to vůbec nezajímá... on je ten, pro má živit rodinu / taky je to krásná ukázka ženského vs. mužského myšlení – když muž živí rodinu, rozdal by všechny peníze, ale když rodinu živí žena, ani nechce svému manželovi dát peníze a pak se stresuje). Nebo proč napravovat hříšníky, kteří utrácí nesmyslné částky za své domácí mazlíčky nebo oblečení? Tady je třeba použít zdravý rozum, netřeba finančního experta. Připadá mi, že tohle jde až proti Sethiho principům. On se totiž snaží hlavně dokázat, že investování / finanční gramotnost není jen záležitostí zbohatlíků, ale dokážou to všichni. Proto jsem čekal, že se tahle série zaměří na opravdu chudou část obyvatel. Jenže to samozřejmě neprodává tolik, jako výstřední postavičky. ()

Reklama

spygirl 

všechny recenze uživatele

Také chci dostávat půl miliónů jen na výživné, jak to ta přerostlá Barbína dělá? A v jaké galaxii ti Amíci žijou, mít TOOOOLIK prachů a nevyjít s nimi??? Nechápu. Velká škoda, že se nevěnovali normálním lidem (třeba takové 2 $ocky by též potřebovaly poradit a to akutně :D ). ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý. Poučný. Inspirativní. Není to návod na zbohatnutí- jak by se mohlo podle názvu zdát, ale padají tu celkem užitečný rady, jak se vyhrabat ze sraček. V těch se kolikrát ocitnou i lidi, kteří v přepočtu vydělávají půl miliónu i víc měsíčně. Dvě pecky srážím jednak za přílišnej optimismus (happy endy, kam se podíváš), druhak za tu ústřední mantru, že bohatší život znamená umět líp zacházet s penězi. V mé představě o bohatším životě peníze ideálně vůbec nefigurují. Ale Ramit je narozdíl ode mě vrcholně praktickej, takže by mi neškodilo, kdybych to jeho vidění světa aspoň z malé části převzal. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama