Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (635)

plakát

Trabantem z Indie až domů (2019) (seriál) 

Po několika letech jsem objevila tuto neodkoukanou sérii trabantů. Ač je tentokrát pocitově plná spíš popisných breptů a záběrů, jak se chlapci koupou dole bez, tak krajina kolem je krásná a překvapivá. Čína zabírala poměrně krátký úsek, nicméně chápu, že ve světě plném kamer se chce těžko pozastavovat. V porovnání s předchozími cestami je tato však zarostlejší a usedlejší.

plakát

Doprovázení (2023) (studentský film) 

Pěkné barvy, práce s kamerou a záběry celků. Mrzelo mě jen, že film nemá žádný moment odlehčený a celý se pohybuje na hodně ponuré notě. Zároveň místy mi přišla práce s ruchy příliš násilná (zvuky kroků ve velkém celku) a moc jsem nepochopila, proč je hlavní hrdinka na magnetické rezonanci. Každopádně poctivě zpracované dílo o smutném osudu postav, kterým nezbývá nic jiného, než se s ním smířit.

plakát

Půlnočnice (2023) (studentský film) 

Šikovný herec v hlavní roli, bohužel zbytek slabší. Jedná se o poměrně jednoduchý děj (kluk má večer sám strach), lokace je strohá a v celku se ve filmu neobjevuje nic, co by mě nějak zásadně zaujalo.

plakát

Autobus (2024) (studentský film) 

Autobus mě, po znalosti předchozí tvorby autorů, trochu zklamal. Opět se vše odehrává na vlně "old-school" vibes nicméně atmosféru boří dotykové mobily a moderní Škodovky v pozadí. Hl. herečka šikovná, ale vztah mezi ní a řidičem se během filmu podařilo vystavět jen povrchně. Konec je hezky poetický, škoda že zbytek děje působil příliš zkratkovitě. Možná by pomohla delší stopáž.

plakát

Můj drahý synovec (2023) (studentský film) 

Za mě jeden z lepších filmů iShorts. Mrzelo mě, že celý film se prakticky odehrává v polodetailech a že scény i mluva působí místy příliš uměle (což například podtrhl robotický kamerový "gimbal/crane" pohyb u řeky. Cením však výpravu, lokace exteriérů, obsazení herců a závěrečnou nadsázku/odhlečení, se kterou snad jako jediný z výběru iShorts pracoval.

plakát

Mlsné medvědí příběhy (2020) 

Jde o několik samostatných večerníčků za sebou. Milé moderní pohádky, primárně o medvědech a jídle, občas s ponaučením. Na humor Potkali se u Kolína to sice nemá, ale i tak je to fajn. Koukaly jsme se na to z recese a užily si to.

plakát

Hurá na pohádky (2019) 

Medvědi byli moc fajn, doplňující příběhy jiného typu animace mě moc neoslovily a příliš mi ani neseděly v kombinaci s veselými medvědy.

plakát

Málo mě znáš (2024) (seriál) 

Realistický "doplněk" hraného seriálu Iveta. Věci uvádí na pravou míru a dokresluje dobovými záběry tehdejší realitu. O Ivetě vypovídají lidé z jejího blízkého okolí, kteří jsou doplňováni jejími fanoušky. Výpověď se vyhýbá posledním bulvárním letům Ivety a jedná se tak o poměrně citlivý a respektující dokument, který se nežene za senzací.

plakát

Matematika zločinu (2023) (seriál) 

Příklad případu, kdy investigativní novinařina pomohla s prokázáním nepravdivého rozsudku. Možná by to však celé lépe fungovalo jako celovečerní film, než jako roztahaná minisérie.