Reklama

Reklama

Jsou nenahraditelné

  • angličtina They Are Irreplaceable

Obsahy(1)

Film odhaluje nenahraditelnou rodičovskou lásku k dítěti z pohledu starostlivé maminky, která si chce co nejvíce užít času se svým synem, i přesto, že je syn už dospělý a odklonil svoji pozornost spíše online sociálnímu světu. Upustil od tradic a své mamince už nevěnuje tolik času. Během společné snídaně maminka díky rodinnému albu hluboce zavzpomíná na synovo dětství. Naplánovala výlet ale bohužel syn nejeví zájem. Během momentu, kdy maminka smutně po odmítnutí odejde, uzná syn svoje chování a díky albu, které si prohlédne zjistí, že přeci jen mu tyhle momenty chybí a rozhodne se situaci napravit. Rozhodne se pro zážitky? (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (7)

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně budu jen opakovat to, co už psala JitkaCardova, ale když už jsem slíbil, že to okomentuji... Přišel mi mail (a očividně přišel spoustě dalším uživatelům) od Lucie B. s prosbou o zhlédnutí a zhodnocení tohoto filmu. A ačkoli jsem nechápal, proč někdo prosí zrovna mě, slíbil jsem, že se na to podívám. Tak jsem se na to teda podíval a popravdě ani nevím, jestli se k tomu chci vyjadřovat. Stejně jako JitkaCardova jsem měl pocit, že jde o spam a dokonce jsem ani nevěřil, že za tím odkazem bude nějaký skutečný krátký film. Zároveň jsem si ale vzpomněl, že mám známou Ukrajinku a ta se písemně v češtině vyjadřuje podobně, takže jsem to tak bral. Teď pochybuji, že se za tím nickem stojí nějaká skutečná Lucie B., ale stejně se pokusím být slušný, byť to nepůjde lehce, zvlášť když jsem taky pojal podezření, že to celé je vytvořené přes AI a tvůrci jen čekají na to, kolik lidí se nachytá a kolik lidí u toho bude brečet. Celému týmu bych rád řekl, že kdyby to mělo půl minuty a nemluvilo se tam, mohla by to být reklama na zdravotní pojišťovnu, protože přesně tak to taky vypadá. Jenže to má 5 minut a fakt to vypadá jako vyprodukované AI (hlavně tím, že hudba vždycky vypne když někdo mluví a pak pokračuje od stejného místa dál - to je opravdu bolestně amatérské), jelikož tu každý jednotlivý aspekt je silně nepřirozený. Ať už to rodinné album, co se zničehonic objeví na stole, nebo celková stylizace mizanscény či podivné úhly kamery. Působí to nepřirozeně a hlavně vyděračsky a kýčovitě. Emoce to má vyvolávat jen skrze hlasitou smutnou hudbu a uslzené obličeje, ale ničím jiným. Přitom by to chtělo víc se věnovat postavám a nějak je představit než jen skrze jednu situaci, která nemá pozadí ani pořádné vyznění. A hlavně na to jít přirozeněji a se skutečným citem, bez vší té reklamní umělosti, která se bohužel nese každou vteřinou tohoto krátkého filmu. Každou. A stejně tak i filmařská stránka, která je podobně nesmyslná. Jestli za tím opravdu stojí tým lidí, který si s tím dal nějakou práci, pak mě to moc mrzí, ale tady je všechno špatně a nedaří se mi najít nic, za co bych aspoň tu hvězdičku dal. V opačném případě doufám, že dost lidí prokoukne ten podvod. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke je film na vysokej úrovni, má prívetivú kameru a príjemnú hudbu. Príbeh reflektuje na dnešnú dobu sociálnych sietí, ktoré pohlcujú mladých ľudí, keď napokon zabúdajú na priority života. Na krátkej minutáži sa dokázala vyjadriť hlboká myšlienka, cesta k nej je však trochu násilná. Napriek tomu sa mi práca páčila a považujem ju za lepší priemer. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Velice nahraditelné, lacině  vyděračské video na hraně odpadu, působící jako balast vyprodukovaný AI na první pokus podle banálního zadání. *** Recenze následuje po drobném úvodu: Dostala jsem do pošty zprávu ode mně neznámé Lucie B. s prosbou o ohodnocení filmu jejího kamaráda, a protože snímek má jen 5 minut, rozhodla jsem se to rychle vyřídit. Napsala jsem pak zpětnou vazbu do soukromé odpovědi, s tím, že to dotyčná může kamarádovi přeposlat. A že předpokládám, že veřejné hodnocení ode mě asi chtít nebudou. Odepsala mi nějakou frází v tom smyslu, že jsou vděční za každé hodnocení, že přece co člověk to názor. Stejně jsem to chtěla nechat být, zprávy byly stejné klišé jako to video-cvičení, až jsem pojala podezření, že oboje je produktem neinvenční AI. No, ale po dvou dnech mi do pošty přišel úplně stejný zkopírovaný spam s prosbou o hodnocení, a tak ho sem tedy dávám, i proto, že si vůbec nemyslím, že taková videa  a takové spamovací praktiky mají co dělat ve filmové databázi, a také proto, že tím dopisem obtěžovaných lidí tu bude jistě víc, tak ať o tom aspoň vědí. *** Cituji, co jsem napsala do pošty: Pěkně Vás zdravím, Lucie, na to video jsem se podívala rovnou, ale dojem z něj upřímně vůbec nemám dobrý, je to ztělesněné tuctové klišé natočené jako zastaralá reklama na časopis Chvilka pro Tebe. Na úrovni průměrné školní slohové práce, bez invence a originality. Jste si jistá, že takovéhle hodnocení ode mě chcete veřejně, nebo Vám a Vašemu kamarádovi stačí takto do soukromé zprávy? Je mi líto, ale je to tak. Doporučuji také změnit popis na stránce "filmu" - není k ničemu dobré všechno, co se za pět minut odehraje, podrobně popsat v obsahu i s tím, jak to má divák chápat - pak už se fakt ani není proč na to podívat. Stačila by jedna věta: "Krátké video vtahující diváka do mezigeneračních propastí a odlišných pohledů na to, čemu a komu by měl dospívající syn věnovat pozornost, nebo co si má matka počít s touhou po synovské lásce a společných zážitcích." Nebo zkrátka něco podobného. Mějte se fajn, ale upřímně - tohle nepovedené cvičení bych na čsfd vůbec nezveřejňovala. Kamaráda zdravím, určitě mu to dejte přečíst, ať zváží, že by měl úplně změnit přístup. Chybí tomu jakákoli poctivost, vnitřní prožitost, opravdovost, autenticita, nezbytnost sdělení. j.*~ ()

Pipka 

všechny recenze uživatele

Najprv k tým pozitívom páči sa mi kamera, strih a osvetlenie filmu. Hlavná herečka taký ujde. Príbeh obsahuje obžalobu sociálnych sietí a závislosť na nich. I keď je táto téma veľmi dôležitá, už má tak nezaujala, možno aj preto, lebo príbeh až moc tlačí na emócie, čo moc nefunguje. Ale zas režisér vie ako postaviť kameru, ktoré miesto vybrať, aby obraz filmu vyzeral dobre. 5/10 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Keď už to prišlo do správy a má to len 5 minút, tak som si pozrel a prečo by som aj neohodnotil. Ani veľmi nie je čo hodnotiť, keďže to vyzerá skôr ako kamerové a strihačské cvičenie. Tieto dve stránky filmu sú ok, ostatné za nulu. „Scenár“ spočíval asi v tom, že niekto chcel točiť reklamu na tulipány a bábovku a vyšlo mu z toho toto. Osobitnou katastrofou je obsah tu na čsfd, ktorý obsahuje úplne celý obsah filmu a dokonca oveľa viac, vrátane toho, čo vo filme ani nebolo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama