Reklama

Reklama

Svatý občan

(festivalový název)

Obsahy(1)

Uprostřed hornického města se tyčí kříž se svatým, který je místními horníky považován za opatrovníka, držícího nad jejich životy ochrannou ruku. Jednoho dne je však kříž převezen na opravu a svatý náhle zmizí. Když se poté v okolí objeví záhadný cizinec, místní si dají dvě a dvě dohromady… Tinatin Kajrišvili si ve svém třetím filmu, satirickém podobenství o světci, který sestoupil mezi lidi, klade otázku, v co vlastně lidé chtějí věřit. Mají svatí větší váhu jako neživý symbol, nebo mají právo být lidmi z masa a kostí? Pečlivě komponované, černobílé obrazy zkušeného kameramana Kruma Rodrigueze podtrhují tíhu života v hornickém městě i absurditu nově vzniklé situace. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Velmi artové, chvílemi jsem vzpomínala na Nabarvené ptáče. A byl to pro mě takový Farářův konec po hornicku. ()

sahe 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2023, kamera, hudba super. Příběh je zajímavé téma. Pohled do duší lidí, kteří chtějí v něco věřit a když se to zhmotní, neví co si s tím počít a raději to zničí. ()

Reklama

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

Lehce absurdní kousek o slepé víře k místnímu svatému funguje svou myšlenkou, ale strádá v provedení, které na mě působilo až zbytečně plytce a zároveň i zdlouhavě. Z audiovizuálního hlediska se Citizen Saint moc povedl, ale od filmu jako takového jsem čekal více. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama