Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (167)

plakát

První znamení: Přichází satan! (2024) 

První znamení: Přichází Satan je nový horor, který je prequelem hororu Přichází Satan z roku 76. Je to teď rozhodně jeden z těch povedenějších hororů, takže v kině doporučuji a i když nenabídne tolik lekaček nebo nějaké to mystično, daří se mu přirozeně budovat napětí až do bodu vyvrcholení celého příběhu. A po stránce děje, motivací postav a celkového odůvodnění činů ze strany církve jsem byl dost spokojený. Protože to kupodivu dává docela smysl a upřímně, to se v hororech moc nestává.

plakát

Opičí muž (2024) 

Opičí Muž od Deva Patela není bezduchým akčním filmem o pomstě, ale skoro až duchovním režijním debutem vzdávající hold indické kultuře a společnosti. Monkey Man je film pro každého pravého fanouška akčňáků! Indický John Wick se tu v akčních scénách na 100% koná a určitě se řadí mezi highlighty filmu, díky skvělé choreografii, práci kamery i střihu. Vývoj Patelovy postavy je znát a je vidět, že když člověk něco chce, opravdu si pro to musí jít se vším všudy. Celkový vizuál Indie je sympatický a “high society” vystihli také skvěle.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Nový Netflix gangsterský seriál Gentlemani o pěstování speciálních bylinek britským šlechticem přímo pod jeho farmou doporučuji všem fanouškům gangsterek, protože seriál skvěle kombinuje dospělejší humor, akci a dost zajímavý příběh, jehož téma jsme mohli vidět už ve filmu Gentlemani. Objeví se tu strašně sympatické postavy, zajímavé prostředí, je to vtipné, nápadité, skvěle zrežírované, jednoduše kvalita na první dobrou, kterou budete chtít sjet na jeden zátah!

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Godzilla X Kong: Nové impérium je dobrá blockbusterová oddychovka na pobavení a relax, objeví se tu hned několik naprosto absurdních situací, nad kterými se prostě budete muset pousmát. I přes délku 2 hodin už od začátku nasazuje svižné tempo a díky střídání 3 storylinů vám to opravdu uteče a ikdyž to může působit až moc přecpaně, v tomhle případě mi to nevadí. Ale problém mám s Dutou zemí, kvůli které titáni a opice působí malince a přitom jejich velikost je to hlavní, proč na jejich filmy chodíme. Lidská strana příběhu je tentokrát alespoň v rámci možností zajímavá a nepůsobí úplně mimo, postavy jsou sympatický a jejich chemie v týmu funguje zdařile. Nové impérium není nějakým skvělým filmem, ale na pobavení ideální.

plakát

Neposkvrněná (2024) 

Neposkvrněná se Sydney Sweeney působí na první pohled jako docela okej horor, ale při bližším zkoumání nemá upřímně moc čím nadchnout. Sice ano, Sydney roli neposkvrněné jeptišky zvládá na jedničku a talent určitě má, ten ovšem bez smysluplnějšího scénáře a příběhu nestačí a na film hodně rychle zapomenete Myšlenka příběhu znovuzrození Ježíše se zdá asi jako fajn nápad? Ale film ho moc do hloubky neprozkoumává a pokouší se neúspěšně diváka děsit. A taky nechápu jak může pořád postava Sydney běhat, když je v 3. trimestru... Nelogičnosti jsou v hororech prostě denní chléb.

plakát

Železní bratři (2023) 

Železní bratři jsou tragickým filmem, který vás emočně naprosto rozloží. Tenhle film je rollercoaster obrovský škály pocitů a už jen proto byste ho měli vidět, protože je to skutečně zážitek! Příběh wrestlingové rodiny von Erichových začíná na poněkud pozitivní notě, avšak se postupně stává něčím, co se vám zaryje hluboko do vašeho nitra a jen tak vás nepustí. Hlavní téma plnění svých nesplněných snů skrze své děti je zde pojato drsně a syrově, protože otec bratrů je nutí překračovat jejich vlastní meze, což nemusí být vždy komfortní a mít dobré následky. Další z filmů zasluhujících se o místo v top 10 roku 2024!

plakát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Jako rodinný animák asi fajn, ale nevidím v tom žádnou přidanou hodnotu, kterou předešlé díly měly a humor oproti nim ve 4. Pandě taktéž zaostával..

plakát

Stvořitel (2023) 

Umělá inteligence, zatím pouze v plenkách, má obrovský potenciál a nemusíme ještě zatím malovat čerta na zeď. Ale film Stvořitel nám věrně demonstruje, jak by naše budoucnost za pár let mohla vypadat. Rozjezd je pomalejší, ale podle mě postupně sahá příběh i celková myšlenka za hranici 2,5 hodinové stopáže, což Stvořiteli zbytečně škodí a rozdělení by nebylo na škodu. Samozřejmě vzhledem k tak nízkému rozpočtu je to po vizuální a kamerové stránce úchvatné a mnohé scény překonávají filmy s vyššími rozpočty. Za zmínku taktéž stoji design stanice Nomad a morální vztah západních velmocí k tomuto skoro až divu světa. Akční scény mě kvalitou mile překvapily a sci-fi žánru Stvořitel dělá čest.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Matku roku, kterou hraje výborná Simona Peková v nové české home-invasion komedii by snad nikdo z nás nechtěl zažít, je vlezlá, manipulativní, otravná a tím seznam určitě nekončí :D. Ovšem účelu příběhu tyto vlastnosti "Jiříčkovy" matky slouží naprosto famózně a ty poněkud časté chvíle beznaděje divák bezprostředně prožívá společně s postavami. Film jako takový je neuvěřitelně vtipný, nápaditý a drží si dosti příjemné tempo, což se sice lehce změní zhruba po 2. třetině, ale ničemu to nevadí, protože se ke konci dění zase pořádně rozjede. Můžu jen a jen doporučit, podle mě velice povedený český film.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

To se mi snad zdá s Nicolasem Cagem nabízí jeden z těch nejoriginálnějších, ne-li ten nejvíc originální scénář za poslední rok a skvěle reflektuje jak současný stav rychlo-kvasných influencerů, tak i prostředí reklamních agentur nebo celkově fenomén “slávy”. Když se člověk začne objevovat ve snech většiny lidí bez sebemenší kontroly, je to určitě zvláštní a zamyšlení hodná situace, která může vyústit v mnohé. Dream Scenario tuto myšlenku perfektně přenáší na plátno skrze 16mm film, což vyvolává naprosto vtahující podmanivou atmosféru, a to společně s úhlednými záběry a Cageovým herectvím film posílá mezi adepty na nejlepší film, který u nás vyšel v roce 2024. Je to must-see, tak honem do kina!