Reklama

Reklama

Postarejte se o Mayu

  • USA Take Care of Maya
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o neuvěřitelném martyriu rodičů z Floridy, kteří se po obvinění z týrání nemocné dcery pouští do boje s úřady, aby ji znovu získali do péče. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem si říkal, že to snad musí být Norský či Dánský systém. Tam se děti odebírají jak na běžícím pásu, ale vidím, že i v US je možné ze zdánlivě nemožné situace ne jen dítě odebrat, ale také držet "v zajetí" a extrémně manipulovat s křechkou duší. Americká nemocnice, která má v názvu "děti" se úplně za děti nepostavila. Hlavně mi hlava nebere, jak může zaměstnávat sociální pracovnici, která byla souzena za týrání dítěte :D No teď jsou od pár milionu chudší a snad jim to dojde. Nicméně takhle emotivní dokument jsem dlouho neviděl. Maya je neskutečně statečná dívka, která si ve svých nynějších 17 letech zažila víc bolesti, než leckdo za celý život a i já jsem se přistihl jak poptahuju při jejím utrpení.  Ještě musím dodat, protože je už znám výsledek, jestli by se k soudu vůbec dostalo nebýt právě popularity tohoto dokumentu na Netflixu. Jelikož celý dobou soud případ shazoval ze stolu, trošku se mi zdá, že teď už neměli na výběr. Víc k tomu neřeknu. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Netflix letos podobně jako před rokem u Ta dívka z fotky, vytahuje další špičkově zpracovaný dokument, opět z dosti silným lidským příběhem. Je to vlastně docela dost fucked up origin story mladé holky, která se snaží v americkém justičním systému dohledat spravedlnost, přičemž je zde cítit něco velmi zkaženého. Nechápu, jak může přijít soudce k líčení a jen tak podle svého vlastního úsudku soud odložit (potažmo úplně zrušit) a ani nemít soudnost si vyslechnout poškozené a jejich pohled na věc. Silně to evokuje příběh Steva Averyho, který Netflix před lety taktéž bravurně zpracoval a který má s příběhem Mayi mnoho společného. Zúčastnění natáčeli od začátku úplně vše, což celému příběhu dodává potřebnou hloubku a občas to může těžce chytnout za srdce. Velký respekt tátovi, zaslouží si ho. A co se týče těch koňských dávek ketaminu - dal bych. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednání nemocnice a sociálky je strašlivé a do jisté míry za to může fakt, že úřad péče o děti je na Floridě zprivatizovaný a stává se z něho byznys. No a účelem byznysu je vydělat a nikde jinde to neplatí tolik, jako ve Státech. Každopádně poté, co jsem ztěžka vydýchal to, co se té ubohé rodině stalo, zarazila mě další věc a to je postoj soudu. Médii sem tam probleskne zpráva o absurditách, které řeší americká justice a vzdor zdravému rozumu dá čas od času za pravdu žalujícímu. Příkladem budiž ona provařená kočka v mikrovlnce. A v tomto případě, kde je podezření z nezákonných praktik přinejmenším silné, se soudy zatvrzele brání pustit případ před porotu. Každopádně držím rodině palce, ať to dobře dopadne a Sally Smith přeju fakt něco hnusného. 100% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od Netflixu niečo na 5 hviezd? Aj zázraky sa stávajú, ale na poli dokumentárnom vedia prekvapiť. A toto je presne jeden z tých dokumentov, pri ktorom sa rybička v kapse otvára nadzvukovou rýchlosťou. Veľký americký sen, ktorý USA reprezentovali možno tak ešte pred 60 rokmi je dnes skazený nebinárny svet s chorým systémom, ale akože demokracia. Ide o veľmi silný zážitok, kde človek nechápe, ako štát môže zasiahnuť do rodiny a spôsobiť nezvrátiteľné tragédie a ešte sa na to pozerá, že akože nič. Dokonca jedno objatie môže stáť život, také silné to je. Dokument u väčšiny divákov určite vzbudí pobúrenie a zdesenie zo systému, ktorý chladne zakrýva pravdu. Trápenie rodiny emocionálne strhne. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Silné kafe, jako rodič si tuhle situaci nedokážu vůbec představit. Emoční příběh, který chytne za srdce a ukáže nespravedlnost systému. Smutné je, že se příběh děje v USA, ale i u nás je toto možné. Soucítím s rodinou a přál bych si spravedlnost. Je to ale vůbec možné? Můžou se obyčejní lidé dočkat i v tak jasném případu spravedlnosti? To se možná brzo dozvíme, ale kdo by měl sílu 2530 dní bojovat za tuto křivdu? Rozhodně jeden z nejlepších a nejsilnějších dokumentů, které jsem kdy mohl vidět.. 10/10 = 100% ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama