Reklama

Reklama

Maxipes Fík

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík I.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1976–1977), 1 h 27 min (Minutáž: 6–7 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Příhody malé holčičky Áji a jejího kamaráda velkého psa, maxipsa Fíka.  Kde se vzal Fík? Jednou přinesl tatínek Áje štěně. Holčička pojmenovala pejska Fík. Fík strašně rychle rostl - vyrostl z krabice od bot, z košíku i z boudy. A jak se stalo, že přestal růst? Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl. Fíkovy příběhy pokračují seriálem DIVOKÉ SNY MAXIPSA FÍKA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele duddek k tomuto seriálu (2)

Zrození Maxipsa Fíka (1976) (E01) 

Některé tatínky stačí jen poprosit – a už kupují psa. Geneze jména Fík (< Fek < Rek) je fonologicky poněkud problematická, Áju totiž tvůrci nechali ojediněle (a nesmyslně) nahradit "r" hláskou "f" (ta přitom sloužila Áje v ostatních případech logicky místo "s"). ()

Fík jde do světa (1976) (E07) 

Zkratkovitý díl tvořený sledem nesouvisejících (ne)událostí (prší, Fík jde na vandr, na hradě nikdo není, tak přijde do přístavu). Hvězda dolů za to, že Fík v roli plavčíka fyzicky napadá ryby/žraloky, kteří nic neprovedli. Je také s podivem, že Ája Fíka jen tak nechá odejít do světa, ani slzu neuroní. ()

Reklama

Reklama