foto

Petr Skoumal

  • nar. 7.3.1938
    Praha, Československo
  • zem. 28.9.2014 (76 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Skoumal je český skladatel a hudebník. Poprvé se ve filmové branži prosadil v 8 letech, kdy si zahrál "roličku" v československém filmu NEZBEDNÝ BAKALÁŘ. Od té doby se u filmu moc neobjevoval a začal se naplno věnovat hudbě. Nejdříve studoval na pražské konzervatoři, obor dirigent. Dále pokračoval na brněnské JAMU, kde v roce 1962 absolvoval. Po té dostal práci v Československém rozhlasu, kde psal scénickou hudbu.

V roce 1966 nastoupil v Činoherním klubu, kde byl režisérem a hudebním dramaturgem. Začátkem normalizace (koncem roku 1973) musel z divadla odejít a bylo mu zakázáno účinkování v televizi a rozhlasu.

Od roku 1976 se začal zásadně prosazovat u filmu a postupem času vytvořil velmi známá hudební díla třeba k večerníčkům (MAXIPES FÍK, PŘÍBĚHY VČELÍCH MEDVÍDKŮ, BOB A BOBEK, A JE TO...) nebo i celovečerním filmům (NEJISTÁ SEZÓNA, JÁRA CIMRMAN LEŽÍCÍ, SPÍCÍ, ROZPUŠTĚNÝ A VYPUŠTĚNÝ).

EstéCaňa

Skladatelská filmografie

Filmy

2016 Pat a Mat ve filmu
2015 Pat a Mat na venkově: Obkladačky
2014 Pat a Mat na venkově: Pomerančová šťáva
2009 Od Praotce k Unii
Pat a Mat na venkově: Postele
2005 Lhář (divadelní záznam)
2003 Pat a Mat: Akvárium
Pat a Mat: Psí bouda
Pat a Mat: Velikonoční vajíčko
Čtyři lásky
2001 Pygmalion
1999 Koktejl
Média
Nejlepší čtenářka na světě (studentský film)
1998 Kavárna
Má vlast
1997 Duel
1996 ...ani smrt nebere
Spát a spát
1995 Indiánské léto
1993 Ať žije myš
1992 Mojžíš (divadelní záznam)
Osvětová přednáška v Suché Vrbici (TV film)
Pat a Mat: Vrata
1991 O líné Pepině, Vojtovi a sedmi raraších (TV film)
1990 Dětinské hry dospělých (TV film)
Motýlí čas
Portrét
1989 Chráněný Qak
Klub odložených
Poklad rytíře Miloty
Umění nestárnout (TV film)
1988 Abaj a Žabaj (TV film)
Dům u pěti básníků
Hypotéza
O poctivém Matějovi
Rozsudky soudce Ooky (TV film)
1987 Bitva na kopci (TV film)
Co oko neuvidí
Když v ráji pršelo
Láska na první pohled
Nejistá sezóna
Od kroku k pokroku
Správná trefa
1986 Curriculum vitae
Smích se lepí na paty
Svědectví čarovného zvonu (TV film)
Velká sýrová loupež
1985 Bartakiáda
Kolik je na světě věcí
Čardášová Julie
Šahrazád (TV film)
1984 Bergman a Bergman, detektivní kancelář (TV film)
Dilema
Laterna musica
Malá čarodějnice
Rozpuštěný a vypuštěný
Tři synové
Zelený ptáček (TV film)
1983 ...A bílá bledla, až celkem ztmavla
Burt Dow: Deep-Water Man
Jára Cimrman ležící, spící
O chytrém šachovi (TV film)
S úsměvem
Svatební cesta do Jiljí (TV film)
Zpráva o medvědech
1982 Pat a Mat: Malování
Pat a Mat: Skokani
Pat a Mat: Stěhování
Pat a Mat: Voda
Pat a Mat: Zahrádka
Srdečný pozdrav ze zeměkoule
Zaniklý svět rukavic
1981 Anděl strážný
Diskjockey
Pat a Mat: Gramofón
Pat a Mat: Grill
Projekt
Trojfórum
1980 Aucassin a Nicoletta
Bob a Bobek grandšou
Demokrati
Král a skřítek
Muž, který dovedl lítat
Prázdniny pro psa
Trhák
Veronika, prostě Nika (TV film)
1979 Krychle
Malé kino
Pat a Mat: Dílna
Pat a Mat: Garáž
Pat a Mat: Houpací křeslo
Pat a Mat: Koberec
Pat a Mat: Obraz
Pat a Mat: Světlo
Pat a Mat: Tapety
1978 Hádanky za bonbón
Maxipes Fík filmuje (TV film)
1977 Kdo se směje naposled...
Proč jsou na obloze draci
1976 Děkujeme, pánové!
Traja chrobáci (TV film)
1975 Šperk (TV film)
1973 Přijela k nám pouť
1971 Revizor (divadelní záznam)
1970 Jsem nebe
1962 Rozmarné léto (divadelní záznam)

TV seriály

2013 Chaloupka na vršku (TV seriál)
Jak to bylo na Dušičky (S02E07)
Jak to bylo na svatého Václava (S02E06)
Jak to bylo o žních (S02E05)
další epizody (7)
2010 Strašidla na Kulíkově (TV seriál)
Velká sláva nakonec (E13)
Tři sudičky (E12)
Kastelán musí mít přehled (E11)
další epizody (13)
2009 Připoutejte se, prosím, kapitalismus přichází (TV seriál)
Bilancování (E05)
Zahradní slavnost (E04)
Inspektor Fousek na stopě (TV seriál)
Případ Teleštísko (E13)
Případ pravěké bohyně (E12)
Případ důležitého telegramu (E11)
další epizody (13)
2008 Chaloupka na vršku (TV seriál)
Jak byla po Vánocích svatba (S01E13)
Jak to bylo na Mikuláše (S01E12)
Jak Andulku nevzali do školy (S01E11)
další epizody (13)
2006 Doktor Animo (TV seriál)
Hajadla (TV seriál)
2005 Bob a Bobek na cestách (TV seriál)
Konečně doma (S04E10)
Odvážní skokani (S04E09)
V rytmu valčíku (S04E08)
další epizody (10)
2004 Černí baroni (TV seriál)
Vzácná návštěva (E11)
Ženy a zpěv (E10)
Zabijačka (E09)
další epizody (11)
Bob a Bobek na cestách (TV seriál)
Sametová hvězdička (S03E14)
Klokan Felix (S03E13)
Létající koberec (S03E12)
další epizody (28)
2003 Bob a Bobek na cestách (TV seriál)
Las Vegas (S01E14)
New York (S01E13)
Rozloučení s Afrikou (S01E12)
další epizody (14)
2002 Já Baryk (TV seriál)
2000 Do pohádky (TV seriál)
Matylda (TV seriál)
My tři braši od muziky (TV seriál)
1997 Skopičinky a malůvky Mistra Libora Vojkůvky (TV seriál)
Jája a Pája (TV seriál)
Ahoj, prázdniny! (S04E05)
Poklad (S04E04)
Výprava na hrad (S04E03)
další epizody (5)
1995 Halali (TV seriál)
Jája a Pája (TV seriál)
Stolečku, prostři se! (S03E08)
Benátská noc (S03E07)
Náušnice (S03E06)
další epizody (8)
O človíčkovi (TV seriál)
Jak přestal být sám (S02E06)
Jak si vystřelil z opic (S02E05)
Jak mu nechtěly uletět včely (S02E04)
další epizody (6)
Bob a Bobek - králíci z klobouku (TV seriál)
Na ostrově (S03E13)
Návštěva z vesmíru (S03E12)
Ve službách vědy (S03E11)
další epizody (13)
1992 Kotě z Kocourkova (TV seriál)
Tisíc kopí proti ocásku (E07)
Kočičí sny (E06)
Jak medvěd vařil povidla (E05)
další epizody (7)
1990 Přísahám a slibuji (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
1987 Autíčko s červeným srdcem (TV seriál)
Kamaráti Pašinkovia (TV seriál)
Jája a Pája (TV seriál)
Jak koupili kouzelný mlýnek (S02E06)
Jak připravovali dárek k narozeninám (S02E05)
Jak pěstovali smiřická jablíčka (S02E04)
další epizody (6)
1986 Jája a Pája (TV seriál)
Jak vymlátili nastojato (S01E07)
Jak pěstovali kaktus (S01E06)
Jak pěstovali jahody (S01E05)
další epizody (7)
1985 O človíčkovi (TV seriál)
Jak vyzrál na kosa (S01E07)
Jak si nabral vodu (S01E06)
Jak si nasbíral borůvky (S01E05)
další epizody (7)
Bob a Bobek - králíci z klobouku (TV seriál)
U moře (S02E13)
Bez klobouku (S02E12)
Na diskotéce (S02E11)
další epizody (13)
1984 Malá čarodějnice (TV seriál)
Malá čarodějnice a šťastný konec (E14)
Malá čarodějnice a závěrečná zkouška (E13)
Malá čarodějnice a velká starost (E12)
další epizody (14)
Příběhy včelích medvídků (TV seriál)
1983 Divoké sny Maxipsa Fíka (TV seriál)
O nevěstě (E13)
O Minifíkovi (E12)
O hledání pokladu (E11)
další epizody (13)
1979 Bob a Bobek - králíci z klobouku (TV seriál)
Na koncertě (S01E13)
Na výletě (S01E12)
Ve škole sportu (S01E11)
další epizody (13)
Příběhy požární stanice (TV seriál)
1978 Dobrodružství slípky Pipky (TV seriál)
1977 Minirozprávky do postieľky (TV seriál)
Mokrá postieľka (E07)
Postieľka v bútľavine (E06)
Podzemná postieľka (E05)
další epizody (6)
O zvířátkách pana Krbce (TV seriál)
Pan Krbec se vrací (E13)
Požár (E12)
Kokeš v botách (E11)
další epizody (13)
Maxipes Fík (TV seriál)
Maxipes Fík se vrací (E13)
Maxipes Fík objevitelem (E12)
Maxipes Fík u protinožců (E11)
další epizody (6)
1976 Maxipes Fík (TV seriál)
Fík jde do světa (E07)
Fík, mistr skoku (E06)
Fík za volantem (E05)
další epizody (7)
Pat a Mat (TV seriál)

Dokumentární

2014 Čtyři dny v Hotelu Pavouk (TV film)
1998 Bigbít (TV seriál)
1994 Písničkáři k volbám aneb Boj o hlasy voličů (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

1999 S úsměvem idiota (divadelní záznam)
1991 Vyžilý Boudník
1990 Zastavený čas
1978 Město mé naděje
1971 Revizor (divadelní záznam)
1946 Nezbedný bakalář

TV seriály

2013 Chaloupka na vršku (TV seriál)
Jak to bylo na Dušičky (S02E07)
Jak to bylo na svatého Václava (S02E06)
Jak to bylo o žních (S02E05)
další epizody (7)
2009 Vyprávěj (TV seriál) - a.z.
Promoce (S01E10) - a.z.
2008 Chaloupka na vršku (TV seriál)
Jak byla po Vánocích svatba (S01E13)
Jak to bylo na Mikuláše (S01E12)
Jak Andulku nevzali do školy (S01E11)
další epizody (13)

Dokumentární

2018 13. komnata (TV seriál) - a.z.
13. komnata Jana Vodňanského (S15E12) - a.z.
2009 ČT Live - Petr Skoumal v Divadle v Dlouhé (koncert)
2007 Vladimír Mišík & Etc. (koncert)
2006 ČT Live - Michal Prokop & hosté (koncert)
2005 Blues o mrtvém vrabci
1998 Petr Skoumal a hosté (koncert)
1994 Písničkáři k volbám aneb Boj o hlasy voličů (TV seriál)
1992 Kdo je kdo (TV seriál)
1989 Koncert pro všechny slušný lidi (koncert)

TV pořady

2013 Nejlepší Večerníček (TV pořad)
2005 Večerníček má narozeniny (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1997 Navštívenka (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1999 S úsměvem idiota (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Filmy

1999 S úsměvem idiota (divadelní záznam) - divadelní hra

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(160)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace